Πολιτική

Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»: Εντάχθηκαν 36 νέα έργα ύψους 130 εκατ. ευρώ

  • newsroom


«Όλοι οι δήμοι της χώρας θα επωφεληθούν της αναπτυξιακής δυναμικής του προγράμματος», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών

Άλλα 36 έργα της τοπικής αυτοδιοίκησης, συνολικού ύψους 130.609.751 ευρώ, εντάχθηκαν προς χρηματοδότηση στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», με απόφαση που έλαβε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

Ειδικότερα, κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής Αξιολόγησης, στο αναπτυξιακό πρόγραμμα εντάσσονται μεταξύ άλλων, εννέα έργα στον άξονα προτεραιότητας «Ποιότητα ζωής και εύρυθμη λειτουργία των πόλεων, της υπαίθρου και των οικισμών» συνολικού προϋπολογισμού 67,4 εκατ. ευρώ, όπως το έργο του δήμου Ηρακλείου για δράσεις αστικής αναζωογόνησης ύψους 12,9 εκατ. ευρώ, καθώς και έργα που αφορούν την αγροτική οδοποιία, συνολικού προϋπολογισμού 26,5 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, επτά έργα συνολικού προϋπολογισμού 1,5 εκατ. ευρώ εντάχθηκαν προς χρηματοδότηση στο πλαίσιο της πρόσκλησης «Ελλάδα 1821 – Ελλάδα 2021».

Επίσης, περιλαμβάνονται έργα στους σεισμόπληκτους δήμους της Κρήτης, που αφορούν στη βελτίωση υφιστάμενων αγροτικών οδών του δήμου Μινώα Πεδιάδας ύψους 2,5 εκατ. ευρώ, καθώς και στις υποδομές ύδρευσης του δήμου Αρχανών – Αστερουσίων, προϋπολογισμού 2,7 εκατ. ευρώ.

Τέλος, εντάχθηκε και το έργο για τη βελτίωση των υποδομών για την ολοκληρωμένη διαχείριση αστικών λυμάτων της ΔΕΥΑ Μυκόνου, προϋπολογισμού 6 εκατ. ευρώ.

«Συνεχίζουμε με αμείωτο ρυθμό, τις εντάξεις έργων στο Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”», δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας. «Παράλληλα, με τις βελτιωτικές ρυθμίσεις που δρομολογούμε στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, όλοι οι δήμοι της χώρας θα επωφεληθούν της αναπτυξιακής δυναμικής του προγράμματος, εντάσσοντας έργα προτεραιότητάς τους προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και της βελτίωσης της καθημερινής ζωής των πολιτών».

Διαβάστε ακόμη

Χρέη πανδημίας: 36-72 δόσεις και σε οφειλές που δεν είχαν μπει σε αναστολή

Σημάδια κόπωσης στη Wall Street: Πάνω από 400 μονάδες υποχωρεί ο Dow Jones

Καφές: Έτοιμος ο πρώτος γενετικά τροποποιημένος από εργαστήριο