Ευθεία επι-σύνδεση της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα με παρακολουθήσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ανέκυψε από τις αποκαλύψεις του πρώην διοικητή της ΕΥΠ Γιάννη Ρουμπάτη στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής.

Ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ παραδέχθηκε ότι το 2016 παρακολουθούσε άμεσα το κινητό τηλέφωνο του τότε προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιου Πιτσιόρλα καθώς υπήρχαν πληροφορίες για απόπειρα πώλησης εθνικού εδάφους σε αλλοδαπές εταιρείες που εμπλέκονται σε υποθέσεις ξεπλύματος μαύρου χρήματος ενώ οι διασυνδέσεις τους φθάνουν – σύμφωνα με τον μάρτυρα – έως τις μυστικές υπηρεσίες της Συρίας και την οικογένεια Άσαντ.

Προκειμένου δε να τεκμηριώσει τους λόγους που καθιστούσαν τότε αναγκαία την παρακολούθηση του κ. Πιτσιόρλα, παρουσίασε στα μέλη της εξεταστικής χάρτη της υπό εκποίησης έκτασης (το ⅕ ενός ελληνικού νησιού με 10 χλμ ακτογραμμή και άλλα δύο μικρά νησιά) ενώ αποκάλυψε και τα ονόματα των τότε υποψήφιων επενδυτών. Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες ο κ. Ρουμπάτης φέρεται να είπε ότι ο τότε πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ «εμφανιζόταν σαν εκπρόσωπος των εταιρειών» ενώ σε άλλο σημείο ανέφερε ότι είχε ενημερώσει τον Αλέξη Τσίπρα για επισύνδεση στο τηλέφωνο «κάποιου τεχνοκράτη» και πως ο τότε πρωθυπουργός του ζήτησε να συνεχίζει την έρευνα και αν προκύψουν στοιχεία να τα στείλει στην δικαιοσύνη. Ο κ. Ρουμπάτης φέρεται να είπε ότι έστειλε το φάκελο στην Δικαιοσύνη χωρίς να ολοκληρώσει την έρευνα καθώς ο κ. Πιτσιόρλας προήχθη από πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ σε Υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης αρμόδιος για τις επενδύσεις με αποτέλεσμα η ΕΥΠ να σταματήσει την επισύνδεση 15 ημέρες μετά την ανάληψη των υπουργικών του καθηκόντων.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr