Πολιτική

Συνάντηση Πλακιωτάκη με τον Γάλλο υπουργό Εσωτερικών με επίκεντρο την ελληνογαλλική συμφωνία

  • newsroom


Συζητήθηκαν σημαντικά θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως οι μεταναστευτικές ροές προς την Ευρώπη, η ασφάλεια στη Μεσόγειο, αλλά και η προστασία των ελληνικών θαλάσσιων συνόρων

Τον υπουργό Εσωτερικών της Γαλλίας, Ζεράλντ Ντερμανέν, υποδέχθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, λίγες ημέρες μετά την υπογραφή της αμυντικής συμφωνίας Ελλάδας – Γαλλίας. Στο επίκεντρο βρέθηκαν σημαντικά θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως οι μεταναστευτικές ροές προς την Ευρώπη, η ασφάλεια στη Μεσόγειο, αλλά και η προστασία των ελληνικών θαλάσσιων συνόρων.

Γ. Πλακιωτάκης: Ενα ακόμα βήμα εμβάθυνσης και διεύρυνσης της συνεργασίας μας η σημερινή συνάντηση

«Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχτήκαμε τον Υπουργό Εσωτερικών της Γαλλίας Gérald Darmanin, λίγες μέρες μετά την ιστορική συμφωνία Ελλάδας- Γαλλίας, που διευρύνει την μακρά συνεργασία των δυο χωρών μας.

Η πολύ ενδιαφέρουσα και ουσιαστική συζήτηση μας, κάλυψε πολλά και σημαντικά θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Την ενίσχυση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του Λιμενικού Σώματος. Τις προσπάθειες που καταβάλει, με αποτελεσματικότητα και σεβασμό στο διεθνές δίκαιο – σε συνεργασία με τη Frontex- για την προστασία των θαλάσσιων συνόρων της πατρίδας μας, που είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τις μεταναστευτικές ροές προς την Ευρώπη. Την ασφάλεια στη Μεσόγειο.

Η Γαλλία και η Ελλάδα μοιράζονται κοινές δημοκρατικές αξίες, κοινές επιδιώξεις για την Ειρήνη και την ασφάλεια, κοινή επιθυμία για πρόοδο και ευημερία.

Η σημερινή συνάντηση αποτελεί ένα ακόμα βήμα εμβάθυνσης και διεύρυνσης της συνεργασίας μας και θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Darmanin για την επίσκεψη του και τα όσα συζητήσαμε».

Ζεράλντ Ντερμανέν: Τα ελληνικά σύνορα είναι και ευρωπαϊκά σύνορα

«Ευχαριστώ τον Υπουργό για την υποδοχή του.

Η παρουσία μου εδώ φυσικά είναι στο πλαίσιο της χρόνιας ελληνογαλλικής φιλίας. Είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση αλλά και συζήτηση.

Φυσικά και εμείς θεωρούμε πως τα ελληνικά σύνορα είναι και ευρωπαϊκά σύνορα.

Συζητήσαμε για τα μέσα που παρέχουμε μέσω της Frontex, τα οποία σίγουρα θα αυξηθούν στο πλαίσιο της Προεδρίας της Γαλλίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ξεκινά τον Ιανουάριο του 2022.

Για ακόμα μία φορά είδαμε την εμβάθυνση της φιλίας των δύο χωρών μας, όπως εκφράστηκε από το πρόσφατο Σύμφωνο για την εταιρική σχέση μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας».

Διαβάστε ακόμη:

Φυσικό Αέριο: Εκπτωση 15% σε όλους τους οικιακούς καταναλωτές – Η ανακοίνωση της εταιρείας

Πανεπιστημίου: Πώς θα είναι μετά την ανάπλαση (pics)

Στασινός: Αδύνατο να υλοποιηθούν αντιπλημμυρικά σε λιγότερο από ένα χρόνο