Στις εργασίες του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF), στο Νταβός της Ελβετίας θα συμμετάσχει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αύριο Τρίτη 24 Μαΐου είναι προγραμματισμένο να συναντηθεί με τους επικεφαλής ορισμένων από τα επενδυτικά κεφάλαια διεθνώς, καθώς και κολοσσών στους κλάδους της τεχνολογίας και μεταφοράς και αποθήκευσης πρώτων υλών.

Αναλυτικά, στις 18:00 ώρα Ελλάδας, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του επενδυτικού ταμείου Mubadala, Khaldoon Khalifa Al Mubarak. Σημειώνεται ότι μόλις προ ημερών έπειτα από την επίσημη επίσκεψη του

Έλληνα Πρωθυπουργού στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Mubadala, o κρατικός επενδυτικός βραχίονας με έδρα το Abu Dhabi, υπέγραψε σειρά συμφωνιών για νέες επενδύσεις στην Ελλάδα.

Μία ώρα αργότερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με τον Ray Dalio, ιδρυτή και Διευθυντή Επενδύσεων του επενδυτικού κολοσσού Bridgewater Associates. Ακολούθως στις 19:30 ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Jigsaw, Jared Cohen, ενώ στις 20:00 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με τον Εκτελεστικό Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας μεταφοράς και αποθήκευσης πρώτων υλών Trafigura, Jeremy Weir.

Στις 21:00 ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει και θα κάνει μία από τις τρεις εισαγωγικές τοποθετήσεις, μαζί με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Christine Lagarde και τον πρωθυπουργό της Ισπανίας Pedro Sánchez, σε δείπνο με αντικείμενο τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη και τον παγκόσμιο ρόλο της Ε.Ε. μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Διαβάστε ακόμη:

Koμισιόν: Εύσημα για Ελλάδα, δόση 744 εκατ. ευρώ και στο βάθος… έξοδος από την αυστηρή επιτήρηση

Κόκκαλης: Με νέες δυνάμεις και προοπτικές η INTRALOT έπειτα από την ΑΜΚ

EBRD: Η Ελλάδα μπορεί να ωφεληθεί από την αποπαγκοσμιοποίηση