Σε… μπούμερανγκ έτεινε να εξελιχθεί το «απαγορευτικό» που επέβαλε ξαφνικά η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία στην ταυτόχρονη παρουσία βουλευτών και στελεχών της με εκείνα της Νέας Αριστεράς στα τηλεοπτικά πάνελ, προσθέτοντας έναν ακόμη πονοκέφαλο στην Κουμουνδούρου. Συγκεκριμένα, η «ισχυρή σύσταση» της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς τα μέλη της να αποφεύγουν την μετωπική αντιπαράθεση με τους πρώην συντρόφους τους, προσέκρουσε στις μαζικές αντιδράσεις ορισμένων εκ των κορυφαίων στελεχών της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, που συνεδρίασε χθες, στην Αγίου Κωνσταντίνου.

Κάνοντας λόγο για «αδιανόητη απόφαση», αρκετά από τα πρωτοκλασάτα στελέχη δεν έκρυψαν χθες τη δυσφορία τους έναντι της σχετικής «σύστασης», δυσφορία η οποία ερμηνεύεται από την «ενίσχυση της πολιτικής απομόνωσης και της εσωστρέφειας του κόμματος», όπως παρατηρούσαν, «μέσα από τέτοιου είδους πρακτικές». Πολύ περισσότερο, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είχε επιλέξει «απαγορευτικό» στο παρελθόν μόνο κατά της Χρυσής Αυγής, τη στιγμή που το «εμπάργκο» δίνει «ειδικό ρόλο στο… έβδομο κοινοβουλευτικό κόμμα», όπως εξηγούσαν τα ίδια στελέχη. Η ατμόσφαιρα, μάλιστα, στη διάρκεια της χθεσινής τρίωρης συνεδρίασης ηλεκτρίστηκε για το συγκεκριμένο ζήτημα, σε σημείο που διευκρινήσεις στα στελέχη του καθοδηγητικού οργάνου φέρεται να έδωσε η Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Δώρα Αυγέρη, επισημαίνοντας πως το «διοικητικό μέτρο» αφορά στην παρουσία man to man εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και της Νέας Αριστεράς και όχι στην περίπτωση – που είναι και η συνηθέστερη- να υπάρχουν στα πάνελ των τηλεοπτικών σταθμών εκπρόσωποι σύσσωμης της αντιπολίτευσης. Το ενδεχόμενο, ωστόσο, να βρεθούν καλεσμένοι στις τηλεοπτικές εκπομπές βουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς, απόντος λόγω του «απαγορευτικού» του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, θορύβησε και τους πλέον ψύχραιμους, αποδίδοντας την επιλογή του μέτρου σε «απειρία» της νέας ηγετικής ομάδας.

Κάπως έτσι, το «εμπάργκο» στην Νέα Αριστερά κράτησε… μια μέρα, όχι όμως και το αίσθημα ασφάλειας σε αρκετά από τα στελέχη του κομματικού οργάνου, που βιώνουν «διαδοχικούς αιφνιδιασμούς» το τελευταίο χρονικό διάστημα. Η χρονική σύμπτωση, άλλωστε, της επιβολής του «απαγορευτικού» από την νέα ηγεσία, λίγες ώρες μετά τη δημόσια παραίνεση του πρώην Προέδρου του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα για αποφυγή των «φίλιων πυρών», εκτιμήθηκε από ορισμένους ότι «στέλνει λάθος μήνυμα», καθώς η προτροπή του κ. Τσίπρα φαίνεται να χάθηκε στις… λίστες καλεσμένων των ενημερωτικών εκπομπών.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr