Πολιτική

Σκρέκας: Ανεξάρτητα από ληξιπρόθεσμες οφειλές η έκπτωση στα τιμολόγια ρεύματος

  • newsroom


Σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος το μέτρο ισχύει μέχρι το τέλος του χρόνου καθώς η κυβέρνηση θεωρεί ότι η ενεργειακή κρίση έχει παροδικά χαρακτηριστικά

Όλοι οι καταναλωτές που είναι συνδεδεμένοι με τη χαμηλή τάση θα δουν έπτωση στον λογαριασμό ρεύματος με βάση τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη εν όψει της αύξησης των τιμών στην ενέργεια, τόνισε ο αρμόδιος υπουργός, Κώστας Σκρέκας.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, διευκρίνισε ότι επιδότηση θα λάβουν όλοι οι καταναλωτές χαμηλής τάσης και η έκπτωση δεν εξαρτάται από το αν έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Σύμφωνα με τον κ Σκρέκα το μέτρο ισχύει μέχρι το τέλος του χρόνου καθώς η κυβέρνηση θεωρεί ότι η ενεργειακή κρίση έχει παροδικά χαρακτηριστικά. Ωστόσο υπογράμμισε ότι αν συνεχιστεί η αυξημένη τιμή στο ρεύμα θα εξεταστεί και η επέκταση του μέτρου.

Ο κ Σκρέκας – αναφερόμενος στις επαφές του με τις ιδιωτικές εταιρείες – τόνισε ότι τους ζήτησε να στηρίξουν τους καταναλωτές και όπως ανέφερε ήδη ορισμένοι παροχοι έχουν φτιάξει εκπτωτικά πακέτα.

Ζήτησε επίσης από τις εταιρίες να είναι διακριτή για τους καταναλωτές η έκπτωση που κάνει η κυβέρνηση και η επιπλέον έκπτωση που κάνει ο πάροχος.

Διαβάστε ακόμα:

Τσίπρας στη ΔΕΘ: Το δίλημμα, το νέο προοδευτικό μοντέλο, οι δεσμεύσεις του (vid)

Γερμανία: Ποιοι είναι οι 3 υποψήφιοι διάδοχοι της Μέρκελ (vid)

Ακατάσχετος λογαριασμός: Πότε ξεπαγώνει το μέτρο – Ποιες οι προϋποθέσεις