Στα ύψη ανέβηκε χθες το πολιτικό θερμόμετρο με φόντο το δημοσίευμα του «ΘΕΜατος» για τα αστακοκάραβα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, την ύπαρξη των οποίων αποκάλυψε ο ίδιος κατά την τελευταία του τηλεοπτική συνέντευξη. Τα δύο αλιευτικά σκάφη, «αστακοκάραβα» κατά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, το «Timothy Michael», κατασκευής του 1984, μήκους 23 μέτρων και χωρητικότητας 106 τόνων, όπως και το «Debbie Ann» του 1979, μήκους 19,76 μέτρων και χωρητικότητας 115 τόνων, τοποθετούνται στον στόλο της εταιρίας Tm Lobstering LLC, η οποία ιδρύθηκε το 2020 και τελεί σε φορολογικό καθεστώς Ντέλαγουερ.

Τα αστακοκάραβα του Στέφανου Κασσελάκη

Αναφερόμενος στο αποκαλυπτικό δημοσίευμα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης ανέφερε χθες πως «σημερινό (σσ χθεσινό) ρεπορτάζ στην εφημερίδα «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» παρουσιάζει τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του κ. Κασσελάκη στο εξωτερικό και τις εταιρείες με τα «αστακοκάραβα» όπως τα αποκάλεσε ο ίδιος σε συνέντευξή του».

«Από τα δημοσιεύματα, εγείρονται αμείλικτα ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις από τους κυρίους Κασσελάκη και Τσίπρα. Πόσες εταιρείες έχει τελικά ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ στο εξωτερικό; Ποιες ακριβώς είναι οι επαγγελματικές δραστηριότητες του κ. Κασσελάκη ο οποίος συνεχώς μας διαβεβαιώνει αορίστως ότι ξέρουμε τα πάντα γι’ αυτόν, όμως ουσιαστικά αποδεικνύεται ότι έχουμε πολλά ακόμη να μάθουμε; Καλό θα ήταν οι Έλληνες πολίτες να τα μάθουν «αδιαμεσολάβητα» και όχι από τα ρεπορτάζ των εφημερίδων» υποστήριξε ο κ. Μαρινάκης.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr