Με την αντίστροφη μέτρηση για τις αυτοδιοικητικές εκλογές της επόμενης Κυριακής να έχει ήδη ξεκινήσει, ο Κυριάκος Μητσοτάκης βγαίνει και πάλι μπροστά, προκειμένου να στηρίξει τους υποψήφιους περιφερειάρχες και δημάρχους που στηρίζει η ΝΔ. Ο κ. Μητσοτάκης, άλλωστε, γνωρίζει καλά από την πρόσφατη εμπειρία του ότι η μάχη κρίνεται και επί του πεδίου, ενώ και ο ίδιος στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις που η ΝΔ κέρδισε με αυτόν στο τιμόνι όργωσε την Ελλάδα.

Η αρχή θα γίνει σήμερα από τον Βύρωνα, τη γειτονιά στην οποία μεγάλωσε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς. Ο κ. Χαρδαλιάς διετέλεσε επί σειρά ετών και δήμαρχος της περιοχής, πριν μεταπηδήσει στην περιφέρεια Αττικής και εν συνεχεία την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος. Ο κ. Μητσοτάκης θα βρεθεί, συνεπώς, στο πλευρό του ανθρώπου που επέλεξε στη θέση του νυν περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη για να λάβει το γαλάζιο χρίσμα, ενώ θα κάνουν βόλτα στην περιοχή και θα συνομιλήσουν με κατοίκους. Αύριο Τρίτη ο κ. Χαρδαλιάς θα κάνει την κεντρική εκδήλωση της εκστρατείας του στο Ζάππειο, ενώ έχει ήδη «οργώσει» πολλές γειτονιές της Αττικής.

Την ίδια διαδικασία θα κάνει το απόγευμα ο πρωθυπουργός και με τον έτερο υποψήφιο της ΝΔ που αντικατέστησε εν ενεργεία περιφερειάρχη, τον Δημήτρη Πτωχό που διεκδικεί να είναι ο αντικαταστάτης του απερχόμενου περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα. Οι κ. Μητσοτάκης θα βρεθεί στην Κόρινθο, προκειμένου να συναντήσει τον κ. Πτωχό, ο οποίος παράλληλα τυγχάνει της ευθείας στήριξης του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, καθώς υπήρξε στενός του συνεργάτης στα χρόνια του Μεγάρου Μαξίμου. Ο κ. Πτωχός εμφανίζεται σε μετρήσεις να έχει προβάδισμα έναντι του πρώην περιφερειάρχη και άλλοτε βουλευτή της ΝΔ Πέτρου Τατούλη, πλην όμως χρειάζεται την κεντρική γαλάζια στήριξη, προκειμένου να καταγράψει πρωτιά την ερχόμενη Κυριακή.

Μια ακόμα δύσκολη μάχη, στην οποία θα βρεθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Τετάρτη είναι αυτή τη Δυτικής Μακεδονίας. Εκεί, ο νυν περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης που έχει το χρίσμα της ΝΔ δίνει αγώνα κόντρα στον «αντάρτη» από τη μεριά της ΝΔ, πρώην βουλευτή Κοζάνης Γιώργο Αμανατίδη.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr