Τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη των εκλογών θα εισηγηθεί κατά τη σημερινή του επίσκεψη στις 11:00 το πρωί, στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να επικαλεστεί για τη διάλυση της Βουλής εθνικό θέμα μείζονος σημασίας, καθώς οι εκλογές γίνονται μερικές εβδομάδες πριν από τη λήξη της θητείας της κυβέρνησης.

Αμέσως μετά τη σύντομη παραμονή του στο Προεδρικό, ο κ. Μητσοτάκης θα επιστρέψει στο Μαξίμου και θα διανεμηθεί η δήλωσή του στα Μέσα Ενημέρωσης.

Νωρίτερα, όπως τονίζουν κυβερνητικές πηγές, τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου θα υπογράψουν διά της περιφοράς τη σχετική Πράξη του οργάνου.

Αμέσως μετά είναι προγραμματισμένη η μετάδοση δήλωσης του Κυριάκου Μητσοτάκη, στην οποία θα υπογραμμίζει πως η ανάγκη για διατήρηση των θετικών ρυθμών ανάπτυξης και για οικονομική σταθερότητα, αλλά και το ζητούμενο της ανάκτησης της επενδυτικής βαθμίδας επιβάλλουν τον σχηματισμό ισχυρής κυβέρνησης με νωπή λαϊκή εντολή. Υπό αυτό το πρίσμα, ο ίδιος κινεί τις διαδικασίες για τις πολιτικές εξελίξεις, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για σταθερότητα μετά τις εκλογές που θα επιτρέψει να μην πάνε χαμένες οι θυσίες όλων των τελευταίων ετών, αλλά να μην διασαλευθεί και η πορεία ανάπτυξης που χαράχτηκε τα τελευταία χρόνια. Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να κάνει αναφορά και στο στοίχημα της επενδυτικής βαθμίδας που θα πρέπει να επιτευχθεί εντός του 2023, με «νωπή» την αναβάθμιση της προοπτικής της ελληνικής οικονομίας σε θετική από τον οίκο S&P χθες το βράδυ.

Το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα αναμένεται να θυροκολληθεί στη Βουλή αργότερα το απόγευμα.

Κατά τη χθεσινή επίσκεψή του στη Μεγαλόπολη, όπου μετέβη στο πλαίσιο της περιοδείας του σε Αργολίδα, Αρκαδία και Μεσσηνία, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι ήταν συνεπής στη δέσμευσή του καθώς η ΝΔ εξαντλεί την κυβερνητική θητεία «και προσερχόμαστε σε αυτή την προεκλογική περίοδο με την αυτοπεποίθηση ενός κόμματος το οποίο τίμησε τη συμφωνία αλήθειας την οποία υπογράψαμε με τις Ελληνίδες και τους Έλληνες τον Ιούλιο του 2019».

Μήνυμα ενότητας της ΝΔ

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε κοινή εμφάνιση με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στην Καλαμάτα, όπου μίλησαν από κοινού στα εγκαίνια του οδικού άξονα που θα ξεκινά από την Καλαμάτα και θα οδηγεί στη Μεθώνη, ενώ τέλος βρέθηκαν στην πόλη της Καλαμάτας. Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τη Χρυσή Αυγή έριξαν την κυβέρνηση Σαμαρά.

 «Θέλουμε να συνεχίσουμε σε αυτό το δρόμο ή θα γυρίσουμε πίσω; Είμαι απολύτως σίγουρος ότι οι Έλληνες πολίτες και ειδικά εσείς εδώ στη Μεσσηνία -ένα παραδοσιακό, να το πω, «κάστρο» της Νέας Δημοκρατίας με ποσοστά πολύ ψηλότερα του εθνικού μέσου όρου- θα στείλετε κι εσείς το δικό σας μήνυμα», είπε χθες ο κ. Μητσοτάκης.

Διαβάστε ακόμη:

Με σήμα για αναβάθμιση και πρωτογενές πλεόνασμα ξεκινά η προεκλογική περίοδος

Κώστας Βελάνης: Από τις ραπτομηχανές, στα σαλόνια της αγοράς και των επενδύσεων

«Άλμα» για τα Αirbnb στην Ελλάδα: Στο τοπ 3 των χωρών με τη μεγαλύτερη αύξηση ζήτησης για το καλοκαίρι και τον…Σεπτέμβριο (πίνακες)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ