Στη Ντόχα του Κατάρ, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης, είναι προγραμματισμένο να βρεθεί σήμερα Δευτέρα 22 Αυγούστου 2022 ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η επίσκεψη πραγματοποιείται έπειτα από πρόσκληση του Εμίρη του Κατάρ, Σεΐχη Tamim Bin Hamad Al Thani, με τον οποίο ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία τον περασμένο Ιούλιο.

Το βασικό θέμα στην ατζέντα της πρώτης συνάντησης είναι τα ενεργειακά με τον πρωθυπουργό να συνοδεύεται από τον αρμόδιο υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα.  Το Εμιράτο είναι από τους μεγαλύτερους προμηθευτές LNG στον κόσμο.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης στις 11:00 θα γίνει η τελετή υποδοχής του πρωθυπουργού στο μέγαρο Amiri Diwan και στις 11:15 θα πραγματοποιηθούν συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών.

Θα ακολουθήσει κατ’ ιδίαν συνάντηση του πρωθυπουργού με τον εμίρη του Κατάρ, Σεΐχη Tamim bin Hamad Al Thani, ενώ στις 12:30 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρακαθήσει σε επίσημο γεύμα που παρατίθεται προς τιμήν του, στο Εθνικό Μουσείο Κατάρ.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων αναμένεται να βρεθούν οι προοπτικές εμβάθυνσης των διμερών σχέσεων Ελλάδας – Κατάρ, οι προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής και της ενεργειακής κρίσης, καθώς και η ενεργειακή στρατηγική των δύο χωρών.

Διαβάστε ακόμα:

Σε ύψη ρεκόρ η τιμή του ρεύματος στην Ελλάδα σήμερα – Έφτασε τα 539,54 ευρώ/MWh

Πλειστηριασμοί: Παλιά σκαριά σε… τιμές «κάτω του κόστους»

Κυβερνοεπίθεση στον ΔΕΣΦΑ: Συνεχίζονται οι προσπάθειες απεμπλοκής