Μπορεί η ΝΔ να έκοψε πρώτη το νήμα την Κυριακή κονιορτοποιώντας τον ΣΥΡΙΖΑ και καταγράφοντας ποσοστά σε όλη την επικράτεια που ήταν πέρα από κάθε φαντασία, στο Μέγαρο Μαξίμου και στα γραφεία της οδού Πειραιώς, όμως, δεν εφησυχάζουν, καθώς ακριβώς αυτό το μεγάλο ποσοστό που κατέγραψε η ΝΔ μπορεί να είναι και αιτία χαλάρωσης των ψηφοφόρων του κυβερνώντος κόμματος. Η εμπέδωση του αισθήματος ότι η ΝΔ θα είναι η κυβέρνηση και η στρατηγική αντιπολίτευσης που χαράσσει ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως αντιλαμβάνονται στη ΝΔ, μπορεί να οδηγήσει κάποιους ψηφοφόρους προς άλλα κόμματα, κάτι που ισχύει ειδικά για κεντρογενείς πολίτες που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και αφού στήριξαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενδεχομένως να θέλουν να στηρίξουν την προοπτική αναγέννησης του πολιτικού τους χώρου.

Όλα αυτά τα σενάρια συζητούνται στις αλλεπάλληλες συσκέψεις που γίνονται στο κυβερνών κόμμα, καθώς χαράσσεται η στρατηγική για τις δεύτερες εκλογές.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρέμβει σήμερα στη συζήτηση, παραχωρώντας συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, όπου και θα περιγράψει τα βασικά διακυβεύματα για τις επικείμενες εκλογές. Το μήνυμα που εκπέμπεται από το Μέγαρο Μαξίμου είναι ότι οι πολίτες πρέπει να θυμηθούν ότι στις εκλογές «ψηφίζουν βασικά για κυβέρνηση», ενώ σύμφωνα με αρμόδια πηγή το κεντρικό δίλημμα που θα θέσει η ΝΔ συμπυκνώνεται στο «Μητσοτάκης ή ακυβερνησία», έστω και αν το λεκτικό του πρωθυπουργού μπορεί να είναι εν τελεί κάτι διαφορετικό.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr