«Όλοι κρινόμαστε συνεχώς» ήταν η φράση του κ. Μαρινάκη με την οποία εκφράστηκε η έντονη δυσφορία που επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου για την απόδοση συγκεκριμένων μελών της κυβέρνησης – η οποία παραπέμπει ενδεχομένως και σε περαιτέρω αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα μετά από την ολοκλήρωση της διαχείρισης της θεομηνίας που έπληξε τη Θεσσαλία.

Σχετικά με την «παραίτηση» Βαρβιτσιώτη, που χαρακτηρίστηκε» ως «αναπόφευκτη» από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου ανέφεραν ότι η καθυστέρησή του να ζητήσει συγγνώμη δεν θεωρήθηκε επαρκής αντίδραση για το ολίσθημα στο οποίο είχε υποπέσει. Πέραν τούτου, η εκ των υστέρων απόδοση ευθυνών σε στελέχη του Λιμενικού για όσα έγιναν στον καταπέλτη του Blue Horizon ενίσχυσαν τους λόγους για τους οποίους έπρεπε να αναλάβει την πολιτική ευθύνη ο υπουργός Ναυτιλίας και να φύγει από τη θέση του.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου έγιναν περισσότερες από μία επικοινωνίες του κ. Βαρβιτσιώτη με το Μέγαρο Μαξίμου και προσωπικά με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος εξήγησε στον υπουργό του ότι δεν υπήρχε άλλος δρόμος από την παραίτηση. Ο πρωθυπουργός μάλιστα προχώρησε στην επιλογή της εκ νέου υπουργοποίησης του κ. Στυλιανίδη, του Κύπριου πολιτικού, ο οποίος από τις τελευταίες εκλογές είναι βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας.

Έτσι, η ανακοίνωση της παραίτησης του κ. Βαρβιτσιώτη και η αντικατάστασή του έγιναν με διαφορά λίγων λεπτών. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε «αναπόφευκτη και ορθή» την παραίτηση του υπουργού Ναυτιλίας, ενώ εκθείασε την «επιχειρησιακή εμπειρία» του διαδόχου του. Σύμφωνα με κάποιες πηγές, η κατάσταση στο υπουργείο Ναυτιλίας και η λειτουργία του Λιμενικού Σώματος τους τελευταίους μήνες, ειδικά σε σχέση με τη μεγάλη αύξηση των μεταναστευτικών ροών στη διάρκεια του καλοκαιριού, ήταν ένα επιπλέον ζήτημα της αρνητικής αξιολόγησης του κ. Βαρβιτσιώτη.

Ο θάνατος του δυστυχούς Αντώνη Καργιώτη το βράδυ της περασμένης Τρίτης αποτέλεσε τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι μιας πλειάδας αρνητικών εντυπώσεων που είχαν δημιουργηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου για το πρόσωπο του κ. Βαρβιτσιώτη στους 2,5 μήνες που διήρκεσε η θητεία του στο υπουργικό χαρτοφυλάκιο, το οποίο του ανατέθηκε την τελευταία στιγμή κατά τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης.

Διαβάστε τη συνέχεια στο protothema.gr