Το 2018, δύο φίλες η Άλεξ Κούπερ και η Σοφία Φράνκλιν αποφάσισαν να ξεκινήσουν τη δική τους σειρά από podcast με την ονομασία «Call Her Daddy».

Το περιεχόμενο των ηχογραφήσεων τους προσανατολιζόταν σε θέματα που αφορούσαν κυρίως, τις ερωτικές σχέσεις. Πολύ συχνά μάλιστα, οι δύο παρουσιάστριες μοιράζονταν με τους ακροατές τους προσωπικές ιστορίες δίνοντάς τους παράλληλα, συμβουλές.

Σε κάθε podcast, υπήρχε πάντοτε χώρος για μερικές κλασικές «κοριτσίστικες» συζητήσεις.  

Πέρσι, όμως, η συμπαρουσιάστρια της Κούπερ, αποφάσισε να αποχωρήσει από τo «Call her daddy». Αφορμή στάθηκαν κάποιες διαμάχες δημοσίων συμβάσεων με την εταιρεία πολυμέσων Barstool Sports με την οποία οι δύο τους είχαν συνάψει συμφωνία.

Η Φράνκλιν αποφάσισε να σταματήσει τη συνεργασία της και να αποχωρήσει από την παρουσίαση των επιτυχημένων podcast καθώς δεν ήταν ευχαριστημένη με τα χρήματα που τους προσφέρθηκαν.

Η Κούπερ παρ’ όλα αυτά, έμεινε καθώς αγαπούσε αυτό που έκανε. «Ήταν μια πραγματικά δύσκολη στιγμή για μένα. Ήταν τρομακτικό να μην ξέρεις τι θα συμβεί σε μία ώρα. Πάντα έπαιρνε τηλέφωνο ένας δικηγόρος» δηλώνει χαρακτηριστικά.

Τελικά, και για την ίδια, η συμφωνία με την Barstool Sports έληξε νωρίτερα φέτος. Λίγο αργότερα όμως, ήρθε το χρυσό συμβόλαιο από τη Spotify.

Η Spotify πίστεψε στις δυνατότητες της Κούπερ γεγονός που φανερώνεται από τα χρήματα που προσέφερε η εταιρεία στη νεαρή παραγωγό τα οποία άγγιξαν τα 60 εκατομμύρια δολάρια. Με αυτή τη χρυσή συμφωνία τα πικάντικα podcast της Κούπερ αναδείχθηκαν ως τα πιο προσοδοφόρα σε ολόκληρο τον κόσμο.

«Αν κάποιος έρθει σε μένα και μου πει «Α ναι θέλω και εγώ να ξεκινήσω ένα podcast», θα του πω ότι πρέπει να βρει ακριβώς με τι θέλει να ασχοληθεί, ποια θα είναι η θεματολογία των podcast του» υποστηρίζει.

Σύμφωνα με την ίδια, αυτό που απολαμβάνουν περισσότερο οι ακροατές είναι η αυθεντικότητα των podcast. «Τόσοι celebrities έχουν προσπαθήσει να ξεκινήσουν τα δικά τους podcast αλλά δεν έχουν καταφέρει να σημειώσουν επιτυχία. Πρέπει να είσαι αυθεντικός» αναφέρει χαρακτηριστικά, με την Κούπερ να αποκαλύπτει στη συνέχεια πως «είχε έρθει κάποια στιγμή που σε κάθε επεισόδιο θα έπρεπε εσκεμμένα να πάμε τη συζήτηση σε πιο πικάντικα θέματα. Είχε αρχίσει να χάνει την αυθεντικότητά του». 

Πράγματι, το «Call her daddy» από μια σειρά podcast με πιο πικάντικα θέματα και συμβουλές ερωτικού περιεχομένου εξελίχθηκε, «έγινε πιο ώριμο όπως και εγώ» δηλώνει η Κούπερ σύμφωνα με το BBC.

Τώρα, το «Call her daddy» καλύπτει μια πιο ευρεία γκάμα θεμάτων που σχετίζονται με την ψυχική υγεία και τη θεραπεία.

«Είμαι τόσο παθιασμένη με αυτό που κάνω τώρα» υποστηρίζει η Κούπερ.

Διαβάστε ακόμη:

Οικογένεια Παπαναγιώτου: Στο σφυρί δύο ακίνητα της Κτηματοδυναμικής

Cosco: «Επιβεβλημένη η κατασκευή της προβλήτας IV στον Πειραιά»

ΕΤΕ: Υπέγραψε οριστική συμφωνία για την πώληση του Project Frontier