Ένα μεγάλο κατάστημα στην Ιαπωνία ανακάλυψε σήμερα την κλοπή ενός φλιτζανιού τσαγιού από χρυσό, αξίας άνω των δέκα εκατομμυρίων γεν (περίπου 61.000 ευρώ), το οποίο εκτίθετο σε ένα κουτί που δεν είχε κλειδωθεί.

Το κατασκευασμένο από χρυσό 24 καρατιών φλιτζάνι αποτελούσε τμήμα μιας σειράς αντικειμένων που επιδείχθηκαν προκειμένου να τεθούν σε πώληση στη διάρκεια εκδήλωσης σε κατάστημα στο Τόκιο της αλυσίδας Takashimaya.

Το φλιτζάνι που εκλάπη ήταν ένα από τα πιο ακριβά από χίλια αντικείμενα, κυρίως δοχεία για τσάι και σερβίτσια που παρουσιάζονταν, εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) εκπρόσωπος του Takashimaya.

«Φυλασσόταν σε ένα διαφανές κουτί που δεν ήταν κλειδωμένο εκείνη την ώρα ώστε να μπορεί εύκολα να βγει και να εξεταστεί από κοντά από τους πελάτες», διευκρίνισε.

Εικόνες από τις κάμερες ασφαλείας έδειξαν έναν άνδρα να τακτοποιεί το φλιτζάνι στην τσάντα του και στη συνέχεια να φεύγει, ανέφεραν τοπικά ΜΜΕ. Η αστυνομία αναζητεί τον ύποπτο.

Η έκθεση θα συνεχιστεί, όμως το Takashimaya θα ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας γύρω από αυτό, δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Πρόκειται για ένα νέο συμβάν στην αλυσίδα καταστημάτων έπειτα από ένα φιάσκο τον Δεκέμβριο με χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα που είχε αναφερθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Περισσότερα από 800 κατεψυγμένα γλυκίσματα με φράουλες από περίπου 2.900 που πουλήθηκαν διαδικτυακά και παραδόθηκαν τις ημέρες των Χριστουγέννων έμοιαζαν λιωμένα όταν άνοιγε η συσκευασία.

Το Takashimaya αναγκάστηκε να παραδεχθεί το λάθος του δημόσια στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που μεταδόθηκε τηλεοπτικά, του Καζουχίσα Γιοκογιάμα, ενός από τα πιο υψηλόβαθμα στελέχη του.

Διαβάστε ακόμη

Λαγκάρντ: Η ΕΚΤ δεν εξαρτάται από τις αποφάσεις της FED – Θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα διαθέσιμα μέσα για τη μείωση του πληθωρισμού (vid)

Καραμούζης: Η Εθνική πρωταγωνιστεί σε ESG και ψηφιακή καινοτομία

Συνταξιούχοι: Τα σενάρια για την Εισφορά Αλληλεγγύης – Προ των πυλών η αναπροσαρμογή της (vid)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ