Τι θα κάνατε αν, παίρνοντας την παραγγελία σας από το drive thru των McDonald’s, διαπιστώνατε ότι μαζί με τα ρέστα και τα μπέργκερ, σας έδωσαν και μια σακούλα με 5.000 δολάρια; Ένας νεαρός Αμερικανός από το Λούισβιλ της Ιντιάνα, ο Τζοσάια Βάργκας, δεν το σκέφτηκε ιδιαίτερα. Επέστρεψε στο κατάστημα και τα έδωσε στους υπαλλήλους. Και τώρα, έχει γίνει διάσημος.

Ο Βάργκας ανέβασε ένα βίντεο στο TikTok, εξιστορώντας πώς οι υπάλληλοι του καταστήματος του έδωσαν κατά λάθος, μαζί με την παραγγελία του, τις εισπράξεις του εστιατορίου. Δείχνοντας τη σακούλα με τα 5.000 δολάρια, συνέχισε να τραβά βίντεο όταν επέστρεψε στα McDonald’s με αυτή, ρωτώντας τους με χιούμορ εάν “κάνουν ξέπλυμα μαύρου χρήματος”. Στο βίντεο ακούγονται οι υπάλληλοι, ανακουφισμένοι, να του λένε ότι θέλουν να τον αγκαλιάσουν. Αυτό που θα ακολουθούσε όμως, δεν το φανταζόταν.

Η προσφορά των 200 δολαρίων και των δωρεάν παραγγελιών φαγητού για έναν μήνα από τους υπαλλήλους φαίνεται ότι δεν ήταν αρκετή για τους περισσότερους από 2 εκατομμύρια ανθρώπους που είδαν το βίντεο του νεαρού. Μετά από σχόλια για τα φθαρμένα ρούχα του αλλά και τον αδαμάντινο -όπως αποδείχθηκε- χαρακτήρα του, η μεγαλύτερη αδερφή του άνοιξε έναν λογαριασμό gofundme, προτρέποντας τον κόσμο να δώσει στον Τζοσάια τα 5.000 δολάρια με δωρεές, ως επιβράβευση της τιμιότητάς του.

Μέχρι αργά χθες, ο λογαριασμός του Βάργκας είχε συγκεντρώσει 44 δωρεές με συνολικό ποσό 1.237 δολαρίων. Θα του επιστραφεί το καλό που έκανε, σώζοντας τη δουλειά της υπαλλήλου που έχασε τις εισπράξεις του καταστήματος;

Διαβάστε ακόμη

D-day για τους πλειστηριασμούς από servicers – Η ακρόαση στον Άρειο Πάγο και ο ηθικός κίνδυνος

Ο ΣυΡιζΑΜΜΟΣ, οι εκλογές, το CVC και η Vodafone, ο πρώην Πρόεδρος του ΣΕΒ, τα χρέη και ο πλειστηριασμός

Χρηματιστήριο: Πώς έφθασε στις 1.000 μονάδες μετά από … 97 μήνες – H κατοχύρωση κερδών και η συνέχεια