Ενα μεσαίου μεγέθους υβριδικό-ηλεκτρικό pickup truck, ο λόγος για το Shark, παρουσίασε στο Μεξικό η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία BYD. Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων (EV) στον κόσμο λανσάρει ένα νέο προϊόν εκτός της χώρας καταγωγής του, δήλωσε η επικεφαλής της εταιρειας στην Αμερική Στέλα Λι, στην εκδήλωση.

Ειδικότερα, η BYD επέλεξε το Μεξικό για να λανσάρει το Shark λόγω της ταχείας αύξησης της ζήτησης για pickup φορτηγά στη χώρα, πρόσθεσε η Λι. Μάλιστα, στις αρχές του χρόνου έγινε γνωστό ότι η BYD σκοπεύει να δημιουργήσει ένα νέο εργοστάσιο στο Μεξικό, με στόχο να μετατραπεί σε εξαγωγικό κόμβο για τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η κινεζική εταιρεία, η οποία ξεπερασε σε πωλήσεις την Tesla, έχει ξεκινήσει να εκπονεί σύμφωνα με τον Nikkei  μελέτη σκοπιμότητας για ένα νέο εργοστάσιο στο Μεξικό και διαπραγματεύεται με κυβερνητικούς αξιωματούχους σε διάφορα επίπεδα για την τοποθεσία και άλλους όρους της επένδυσης.

Η BYD, η οποία πωλεί ηλεκτρικά οχήματα κατά βάση στην Κίνα, στοχεύει στην επέκταση της παγκόσμιας παρουσίας της και κατασκευάζει νέα εργοστάσια στο εξωτερικό, ενώ αναπτύσσει και τις εξαγωγές της από τις βάσεις παραγωγής της στην Κίνα.

Εξηγώντας την στρατηγική της εταιρείας, ο διευθυντής της BYD για το Μεξικό τονίζει ότι η παραγωγή οχημάτων εκτός της χώρας στην οποία βρίσκεται η έδρα της εταιρείας είναι απαραίτητη για μια διεθνή μάρκα.

Διαβάστε ακόμη:

Πλειστηριασμοί: Στα αζήτητα οι «χρυσές» βίλες στην Αθήνα (pics)

Εαρινές προβλέψεις Κομισιόν: Ανάπτυξη 2,2% το 2024 και 2,3% το 2025 στην Ελλάδα

Χατζηδάκης: Όλες ανεξαιρέτως οι επιχειρήσεις θα συνδεθούν με το IRIS έως 31 Μαρτίου 2025

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ