Αυτοκίνητο

Crash tests: Έτσι κάνει σμπαράλια τα αυτοκίνητά της η Tesla (vid)

  • newsroom


Ο αμερικανικός κολοσσός έχει εγκαινιάσει ένα προηγμένο σύστημα δοκιμών πρόσκρουσης που του επιτρέπει να βαθμονομεί ακόμα και τη μικρότερη λεπτομέρεια

Ως αδιάσειστο στοιχείο για την ασφάλεια ενός αυτοκινήτου έχουν καθιερωθεί στη συνείδηση της συντριπτικής πλειονότητας των οδηγών τα crash tests του EuroNCAP.

Κάθε αυτοκίνητο αξιολογείται σε τέσσερις τομείς:

α) προστασία ενηλίκων (οδηγός/συνοδηγός,

β) προστασία παιδιών εντός αυτοκινήτου,

γ) προστασία πεζών και ποδηλατών,

δ) συστήματα ασφαλείας.

Από τα «χέρια» του ανεξάρτητου οργανισμού περνάνε όλα τα αυτοκίνητα που διατίθενται επί ευρωπαϊκού εδάφους, μη εξαιρουμένων αυτών που φέρουν το έμβλημα της ολοένα και ισχυρότερης στο πεδίο των ηλεκτρικών, Tesla.

Προτού, ωστόσο, εξεταστούν από τον EuroNCAP, τα οχήματα του αμερικανικού κολοσσού, οφείλουν να περάσουν με επιτυχία τις δοκιμές που διεξάγει η ίδια η μάρκα.

Η τελευταία, μάλιστα, ανοίγει τις πύλες της στο ευρύ καταναλωτικό κοινό και μας συστήνει με το Tesla Crash Lab.

«Συλλέγοντας δεδομένα από εκατομμύρια οχήματα του στόλου μας και αναπαράγοντας σενάρια σύγκρουσης σε πραγματικές συνθήκες, είμαστε σε θέση να κατασκευάσουμε μερικά από τα ασφαλέστερα οχήματα στον κόσμο. Ελάτε μαζί με τους μηχανικούς μας στο Tesla Crash Lab για να δείτε πώς τα οχήματά μας επιτυγχάνουν κορυφαίες βαθμολογίες ασφάλειας παγκοσμίως», αναφέρει η Tesla σε βίντεο που δημοσίευσε στο Youtube.

Διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου στο newsauto