Η BMW ανακοίνωσε ότι το υδρογόνο μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην ενεργειακή κρίση, καθώς αποτελεί έναν από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους αποθήκευσης και μεταφοράς ανανεώσιμης ενέργειας. Η δυνατότητα αυτή θα πρέπει επίσης να χρησιμοποιηθεί για την επιτάχυνση του μετασχηματισμού του τομέα της κινητικότητας.

Όπως αναφέρει η εταιρεία μια μόνο τεχνολογία δεν θα είναι αρκετή προκειμένου η κινητικότητα να καταστεί κλιματικά ουδέτερη σε παγκόσμιο επίπεδο. Τα οχήματα υδρογόνου προσφέρουν πλεονεκτήματα, καθώς είναι απαλλαγμένα από εκπομπές ρύπων, ενώ παράλληλα επιτυγχάνουν υψηλή αυτονομία με σύντομο χρόνο ανεφοδιασμού τριών έως τεσσάρων λεπτών.

Το 2022, η εταιρεία ξεκίνησε την παραγωγή της πρώτης πιλοτικής σειράς οχημάτων υδρογόνου της BMW iX5 Hydrogen.

Στα τέλη Φεβρουαρίου του 2023, ο δοκιμαστικός στόλος βγήκε στους δρόμους σε όλο τον κόσμο -λιγότερα από 100 οχήματα που χρησιμοποιούνται κυρίως στην Ευρώπη, την Ιαπωνία, την Κορέα, την Κίνα, τις ΗΠΑ και τη Μέση Ανατολή.

Στόχος είναι να καταδειχθεί η καταλληλότητα των οχημάτων υδρογόνου για καθημερινή χρήση και να προωθηθεί περαιτέρω η επέκταση της υποδομής των σταθμών πλήρωσης υδρογόνου.

Διαβάστε ακόμη:

Η Κομισιόν ενέκρινε το σχέδιο «Ηρακλής ΙΙΙ» για μείωση των NPL’s

Το βρετανικό φιάσκο: Πώς σχολιάζουν τα διεθνή μέσα τη ματαίωση της συνάντησης Μητσοτάκη – Σούνακ

Τράπεζες: Πέρασαν από την πιο αυστηρή άσκηση ανθεκτικότητας, αλλά «είδαν» τις καταθέσεις τους να μειώνονται

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφθείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ