Αυτοκίνητο

Hλεκτρικά αυτοκίνητα: Έχουν νόημα μόνο με πράσινη ενέργεια και ανανεώσιμες πηγές

  • newsroom


Η Volvo αναφέρει ότι τα ηλεκτρικά δεν έχουν σημαντικό λόγο ύπαρξης, αν η ενέργεια δεν παράγεται από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

Ως απάντηση στην κλιματική αλλαγή συστήθηκαν στον αυτοκινητικό κόσμο τα ηλεκτρικά οχήματα, που προϊόντος του χρόνου γνωρίζουν ολοένα και μεγαλύτερη δημοφιλία.

Αδιαμφισβήτητα, το γεγονός ότι δεν εκπέμπουν ρύπους συνιστά ένα μεγάλο πλεονέκτημα έναντι των αυτοκινήτων με θερμικό μοτέρ.

Παρ’ όλα αυτά, απαραίτητη προϋπόθεση για την περαιτέρω μείωση του περιβαλλοντικού τους αποτυπώματος είναι να διασφαλιστεί ότι η ηλεκτρική ενέργεια που χρησιμοποιείται τόσο για την κατασκευή όσο και για την κίνησή τους προέρχεται από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) και όχι από την καύση ορυκτών.

Μία από τις πρώτες εταιρείες που θίγει το συγκεκριμένο θέμα είναι Volvo, η οποία καλεί τις κυβερνήσεις και τους παρόχους ενέργειας να προχωρήσουν σε επενδύσεις με φόντο την «πράσινη» ενέργεια.

Η σουηδική εταιρεία ανακοινώνει πως από το λανσάρισμα του πρώτου της ηλεκτρικού μοντέλου, XC40 Recharge, το 2019, και έκτοτε συντάσσει αναφορά Εκτίμησης του Κύκλου Ζωής (Life Cycle Assessment – LCA) κάνοντας αποτίμηση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος που απορρέει από κάθε στάδιο ζωής των προϊόντων της.

Διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου στο Newsauto