Τον κόσμο του ντιζάιν εσωτερικών χώρων και τον κόσμο του αυτοκινήτου παντρεύει το Renault 5 Diamant.

Για να σηματοδοτήσει τα 50 χρόνια του μοντέλου, η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία συνεργάστηκε με τον ντιζάινερ Pierre Gonalons.

Για να φέρει στη ζωή αυτή τη νέα εκδοχή του μυθικού αυτοκινήτου, ο Gonalons άντλησε έμπνευση από τις διακοσμητικές τέχνες και ιδιαιτέρως από τα πολύτιμα κοσμήματα και αυτό είναι εμφανές σε πολλές λεπτομέρειες του δημιουργήματός του. Σύμφωνα με τον ντιζάινερ, η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία του έδωσε πλήρη ελευθερία να «σχεδιάσει το αυτοκίνητο των ονείρων του».

«Στα μάτια μου, το R5 ενσαρκώνει μια pop, αισιόδοξη, αποφασιστικά σύγχρονη ζωή. Με το Renault 5 Diamant θέλησα να αποτίσω φόρο τιμής στον επαναστατικό σχεδιασμό του ενώ θα μετέφραζα το σύμπαν μου σχημάτων και χρωμάτων στον κόσμο της αυτοκίνησης» εξήγησε ο ντιζάινερ. Το αποτέλεσμα είναι ένα ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο το οποίο εκφράζει το όραμα του Gonalons για το αυτοκίνητο του μέλλοντος. Διατηρεί πολλά από τα χαρακτηριστικά του αρχικού που παρουσιάστηκε το 1972, αλλά σε αυτό έγιναν σημαντικές αλλαγές στις οποίες αποτυπώνεται η σχεδιαστική ταυτότητα του Γάλλου ντιζάινερ.

Ο Gonalons αφαίρεσε σημαντικά εξαρτήματα και τα προσάρμοσε ως κόσμημα. Τα φώτα πορείας είναι σαν πολυεδρικές πολύτιμες πέτρες. Η ίδια λογική και στους πίσω προβολείς. Οι ρόδες προέρχονται από την σπορ Alpine εκδοχή, αλλά διακοσμούνται με έναν ήλιο.

Η βαφή γεννά μεταβαλλόμενα εφέ ανάλογα με τις συνθήκες φωτισμού: χρυσίζουσες αναλαμπές στο φως το ήλιου, μπλεδίζουσες αναλαμπές σε πιο σκοτεινά σκηνικά.

Στην καμπίνα του αυτοκινήτου, εκλεπτυσμένη αισθητική από καταξιωμένους Γάλλους τεχνουργούς: το τιμόνι έχει σχήμα σπείρας και είναι από ανακυκλωμένο γαλλικό μάρμαρο. Tο ταμπλό είναι τυλιγμένο με υφαντό από αλογότριχα. Στο δάπεδο, τάπητας από μοχέρ.

Μετά από σειρά δημόσιων εμφανίσεων, το Renault 5 Diamant θα κάνει είσοδο στον κόσμο των NFTs: ο Pierre Gonalons και η Renault θα αναπτύξουν μια συλλογή πολυάριθμων NFTs, εμπνευσμένων από το Renault 5 Diamant, η οποία θα παρουσιαστεί τον Σεπτέμβριο.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΑΙΠΕΔ: Τρεις δεσμευτικές προσφορές για το 67% του λιμένα Ηγουμενίτσας

Έκλεισε το deal για την απόκτηση του McArthurGlen από τη Lamda Development – Στα €40 εκατ. το τίμημα

Η Amazon δίνει $1,7 δισ. για… σκούπες – ρομπότ