search icon

Αυτοκίνητο

Ηλεκτρικά Αυτοκίνητα: Πόσα πωλούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Ο ACEA δημοσίευσε τα στοιχεία πωλήσεων καινούργιων επιβατικών οχημάτων στις χώρες της Ευρωπαϊκή Ένωσης για το τρίτο τρίμηνο του έτους. Βάσει αυτών υπάρχουν ενδιαφέροντα συμπεράσματα

Από τα δεδομένα πωλήσεων του Συνδέσμου Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων («ACEA») προκύπτει ότι το τρίτο τρίμηνο του έτους (Ιούλιος-Σεπτέμβριος) τα καινούργια αμιγώς ηλεκτρικά επιβατικά μοντέλα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είχαν ποσοστό 11,9% επί των συνολικών.

Αυξημένο κατά 2,1% σε σχέση με το αντίστοιχο πέρυσι (σημ.: 9,8%). Τα καινούργια με υβριδικής διάταξης κινητήρα έφτασαν σε ποσοστό 22,6%, αυξημένο κατά 1,4% συγκριτικά (σημ.: 21,2% πέρυσι). Για τα Plug-in Hybrid καινούργια επιβατικά το ποσοστό έφτασε το 8,5%.

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι, αθροιστικά, το τρίτο τρίμηνο του 2022 οι πωλήσεις καινούργιων εξηλεκτρισμένων επιβατικών αυτοκινήτων στις χώρες της Ε.Ε. έφτασαν το 43% των συνολικών.

Σε ό,τι αφορά στις πωλήσεων των καινούργιων βενζινοκίνητων οχημάτων, αυτές είχαν ποσοστό 37,8% επί των συνολικών. Σε σχέση με αυτές του ίδιου περσινού τριμήνου ήταν μειωμένο κατά 3,3%.

Για τα καινούργια πετρελαιοκίνητα το ποσοστό τους ήταν 17,5%, σύμφωνα με το newsauto, μειωμένο κατά 1% σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο του 2021.

Τέλος, βάσει των στοιχείων τού Συνδέσμου Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων στη χώρα μας το τρίτο τρίμηνο του 2022 πουλήθηκαν:

Διαβάστε ακόμη:

Ο Σαουδάραβας πρίγκηπας επενδύει 500 εκατ. δολάρια στην Credit Suisse – Ράλι άνω του 7% για τη μετοχή

Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος: Ανατροπή μέσω δικαστηρίου στην κόντρα με τον Θεόδωρο Αγγελόπουλο

Alpha Bank: Ξανά στις αγορές με senior preferred ομόλογο – Στόχος η άντληση 300 εκατ. ευρώ

Exit mobile version