Κάτι η έλλειψη σε ημιαγωγούς, κάτι η άνοδος στις τιμές πώλησης και η Mercedes-Benz ανακοίνωσε πτώση στις πωλήσεις της για το πρώτο τρίμηνο του 2022.

Αντίθετος είναι ο δρόμος για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της φίρμας που βρίσκονται σε συνεχή άνοδο.

Θα λέγαμε καλύτερα πως δεν πρόκειται για άνοδο αλλά για… εκτόξευση, καθώς την περίοδο μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου η Mercedes σημείωσε 21.900 πωλήσεις αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Αυτό μεταφράζεται σε αύξηση της τάξης του 210% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2021, με τα plug-in υβριδικά (45.900 πωλήσεις) να σημειώνουν και αυτά αύξηση σε μικρότερη κλίμακα ύψους 8%.

Η γκάμα της εταιρείας περιλαμβάνει τα ηλεκτρικά EQA, EQB, EQC, EQE και ΕQS (η EQS SUV θα ακολουθήσει σύντομα), τα οποία αποτελούν το 15% του συνόλου των παγκόσμιων πωλήσεων της Mercedes και το 33% αυτών στην Ευρώπη. Αιχμή του δόρατος των πωλήσεων παραμένει η GLC με 100.400 «κομμάτια» μέσα στο πρώτο τρίμηνο του έτους, ενώ η ναυαρχίδα S-Class σημείωσε εντυπωσιακή αύξηση 67%.

Οι συνολικές πωλήσεις πάντως της φίρμας με σήμα το αστέρι σταμάτησαν στα 501.600 αυτοκίνητα μέχρι τέλος Μαρτίου, αριθμός 15% μικρότερος σε σχέση με το ίδιο διάστημα του 2021.

Βλέπουμε δηλαδή, σύμφωνα με το newsauto, τον κόσμο αφενός μεν να μην μπορεί ή να δυσκολεύεται να παραλάβει μία νέα Mercedes και αφετέρου να αποδέχεται τα ηλεκτρικά της φίρμας με πολύ εντυπωσιακό ρυθμό.

Διαβάστε επίσης:  

Κυνηγώντας τους Ρώσους ολιγάρχες – Η Ελβετία δεν αποτελεί πλέον «ασφαλές καταφύγιο»

Οικογένεια Τίγκα: Πάλι στο σφυρί το ακριβότερο – κάποτε – ακίνητο στην Ελλάδα

Η οικογένεια που πλούτισε χάρη στον πόλεμο και τον πληθωρισμό