Ο Elon Musk έχει δύο τεράστιες εταιρείες να διευθύνει εκτός από την Tesla, οπότε ο δισεκατομμυριούχος λέει ότι γενικά ξοδεύει κάθε μέρα επικεντρωμένος μόνο σε μία από αυτές. «Οι μέρες μου είναι πολύ μεγάλες και περίπλοκες, όπως μπορείτε να φανταστείτε», δήλωσε ο Musk σε συνέδριο διευθυνόντων συμβούλων της Wall Street Journal την περασμένη εβδομάδα.

«Υπάρχει μεγάλη εναλλαγή πλαισίου», είπε, την οποία περιέγραψε ως «αρκετά οδυνηρή». Ο Musk είπε ότι έχει μόνο έναν βοηθό μερικής απασχόλησης και χειρίζεται μόνος του το μεγαλύτερο μέρος του δικού του προγραμματισμού επειδή «είναι αδύνατο για κάποιον άλλο να γνωρίζει ποιες είναι οι προτεραιότητες».

Τις επόμενες εβδομάδες, ο Musk σχεδιάζει να παραιτηθεί από μία από τις τρεις θέσεις διευθύνοντος συμβούλου, αφού προσέλαβε την επικεφαλής διαφήμισης της NBCUniversal, Linda Yaccarino, για να διευθύνει το Twitter, το οποίο αγόρασε πέρυσι για 44 δισ. δολάρια. Όταν αναλάβει η Yaccarino, ο Musk θα γίνει εκτελεστικός πρόεδρος και επικεφαλής τεχνολογίας του Twitter.

Ο Musk είπε ότι έχει κάνει σχέδια για το ποιον θέλει τελικά να αναλάβει για αυτόν στην Tesla, το Twitter και τη SpaceX. Μην περιμένετε να είναι ο 3χρονος γιος του X AE A-XII, ο οποίος συχνά παρευρίσκεται σε εκδηλώσεις της εταιρείας, ή οποιοδήποτε από τα άλλα οχτώ παιδιά του Musk, το μεγαλύτερο από τα οποία είναι 19 ετών.

«Σίγουρα δεν ανήκω στη σχολή σκέψης να δίνω αυτόματα στα παιδιά μου κάποιο μερίδιο των εταιρειών, ακόμα κι αν δεν έχουν κανένα ενδιαφέρον ή κλίση ή ικανότητα να διαχειριστούν την εταιρεία», είπε. «Νομίζω ότι αυτό είναι λάθος».

Ο Musk δήλωσε ότι εξετάζει σχέδια για το πώς θα χειριστεί τα μερίδια ιδιοκτησίας του στις εταιρείες του μετά το θάνατό του, αλλά δεν έχει λάβει τελική απόφαση. Αλλά έχει πει στα διοικητικά συμβούλια των εταιρειών ποιος θέλει να τον διαδεχθεί.

«Υπάρχουν συγκεκριμένα άτομα που έχουν εντοπιστεί και έχω αναφέρει στο διοικητικό συμβούλιο: “Κοιτάξτε, αν μου συμβεί κάτι απροσδόκητο, αυτή είναι η σύστασή μου για το ποιος θα αναλάβει τη διοίκηση”. Έτσι, σε όλες τις περιπτώσεις το διοικητικό συμβούλιο γνωρίζει ποια είναι η σύστασή μου. Εξαρτάται από αυτούς. Μπορεί να επιλέξουν να πάνε σε διαφορετική κατεύθυνση».

Διαβάστε ακόμη

Ο ροκ-σταρ CEO της Nvidia Corp που «έπιασε» το $1 τρισ. – Έχει τατουάζ και δεν αποχωρίζεται τα δερμάτινα τζάκετ

ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ: Φόροι για «Κροίσους» των 50.000 ευρώ

Μεταβιβάσεις: Πώς να «ξεμπλοκάρετε» το ακίνητό σας από τον δήμο μέσα σε 5 ημέρες

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ