Πρόοδο στην αναπτυσσόμενη αγορά της ηλεκτροκίνησης σημειώνει η Renault σύμφωνα με ανακοίνωσή της, καθώς το α’ εξάμηνο του 2022 η γκάμα των ηλεκτρικών και υβριδικών οχημάτων αντιπροσώπευε το 36% των πωλήσεων επιβατικών αυτοκινήτων της μάρκας στην Ευρώπη.

Το νέο ηλεκτρικό Megane E-Tech έχει ήδη φτάσει τις 20.000 παραγγελίες, ενώ η εμπορική κυκλοφορία του βρίσκεται σε εξέλιξη σε όλη την Ευρώπη, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η πλειονότητα των πωλήσεων αφορά στις υψηλές εκδόσεις που επωφελούνται από εμβέλεια 450 χλμ και Open RLlink που υποστηρίζεται από την Google.

Το 1ο εξάμηνο του 2022 οι πωλήσεις σε ιδιώτες οδηγούς (λιανικές πωλήσεις χωρίς την παρέμβαση των εταιρειών leasing) αυξήθηκαν κατά 13 μονάδες (σε σύγκριση με το 1ο εξάμηνο του 2021), φτάνοντας το 53%.

Ο στόχος της γαλλικής μάρκας είναι να επιτύχει το πιο πράσινο μίγμα στην ευρωπαϊκή αγορά έως το 2025, με τουλάχιστον το 65% των ηλεκτρικών και ηλεκτροκίνητων οχημάτων στο μίγμα των πωλήσεων της.

Η γκάμα E-Tech (ηλεκτρικά και υβριδικά συστήματα μετάδοσης κίνησης) αντιπροσωπεύει το 36% των πωλήσεων επιβατικών αυτοκινήτων Renault στην Ευρώπη το α’ εξάμηνο 2022, σε σύγκριση με 26% το α’ εξάμηνο 2021, όταν ο μέσος όρος της αγοράς είναι ακόμα κάτω από το 30%.

Το μερίδιο αγοράς λιανικής βελτιώθηκε επίσης κατά 6,7% έναντι του α’ εξαμήνου 2021, με αύξηση του όγκου κατά 5%, όταν σε αυτό το τμήμα η αγορά ήταν κάτω περίπου 8%.

Στο τμήμα C της αγοράς (μικρομεσαία), οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 12%, με περισσότερες από 95.000 ταξινομήσεις. Το Renault Arkana έχει ήδη περισσότερες από 40.000 πωλήσεις το α’ εξάμηνο 2022. Οι εκδόσεις E-Tech (HEV) έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση, καθώς αγγίζουν το 59% της συνολικής ζήτησης.

Για να ενισχύσει τη θέση της στην αναπτυσσόμενη αγορά των C-SUV, η Renault άνοιξε τις προπαραγγελίες για το New Austral. Η εμπορική κυκλοφορία έχει προγραμματιστεί για το β’ εξάμηνο 2022 στην Ευρώπη.

Διαβάστε ακόμη

Goldman Sachs: Προτείνει «άμυνα» στις αγορές – Τα σενάρια για το ρωσικό αέριο

Οι ασιατικές χώρες γυρίζουν την πλάτη στο ρωσικό πετρέλαιο

Ντιντιέ Ρέιντερς: Η ΕΕ έχει «παγώσει» ρωσικά περιουσιακά στοιχεία αξίας €13,8 δισ.