Αυτοκίνητο

Tesla: 19χρονος χακάρει ταυτόχρονα 25 αυτοκίνητα

  • newsroom


Όσοι είδαν τα φώτα να τρεμοπαίζουν και τις πόρτες να βαράνε σαν… τρελές, δεν πρέπει να ανατρέξουν στην ταινία «Η Επανάσταση των Ρομπότ». Αλλά στη δράση ενός πολυμήχανου πιτσιρικά

Κινείσαι αμέριμνος με το Tesla σου και αίφνης αντιλαμβάνεσαι πως τα παράθυρα ανοιγοκλείνουν δίχως τη θέλησή σου, και η ένταση της μουσικής αυξομειώνεται άνευ λογικής.

Πρόκειται για ένα… θεότρελο σκηνικό, που σε πρώτη ανάγνωση θα δικαίωνε τους εχθρούς των νέων τεχνολογιών. Που επηρεασμένοι από το καθηλωτικό τεχνο-θρίλερ του Donald Cammel, «η Επανάσταση των Ρομπότ», πρεσβεύουν ότι οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές σύντομα θα αναπτύξουν τη δική τους συνείδηση και θα επιζητήσουν την κυριαρχία του πλανήτη Γη.

Όσοι, ωστόσο, διέγνωσαν πρόσφατα μια αλλόκοτη συμπεριφορά από τα Tesla τους, δεν πρέπει να καταφύγουν σε δυστοπικά σενάρια, αλλά να… επιρρίψουν ευθύνες, σε έναν πολυμήχανο, 19χρονο χάκερ.

Πρόκειται για τον David Colombo, ο οποίος μέσω του Twitter ισχυρίζεται ότι εντόπισε ένα κενό ασφαλείας σε 25 αυτοκίνητα της Tesla (σε 13 χώρες), και ως εκ τούτου μπορεί να τα ελέγχει από απόσταση, τρομοκρατώντας τους αμέριμνους ιδιοκτήτες τους.

Ειδικότερα, ο αυτοαποκαλούμενος “ειδικός στην τεχνολογία πληροφοριών” υποστηρίζει ότι μπορεί να ξεκλειδώνει τις πόρτες και τα παράθυρα, να εκκινεί τα αυτοκίνητα δίχως κάρτα-κλειδί, και να απενεργοποιεί τα συστήματα ασφαλείας τους.

Διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου στο newsauto