Η Toyota έχει βάλει στόχο να πείσει τον κόσμο ότι το υδρογόνο δεν είναι απλά ένα πείραμα, αλλά μια λύση βιωσιμότητας που ήρθε για να μείνει. Τρανό παράδειγμα είναι το Mirai το οποίο πλέον έχει εδραιωθεί σε πολλές αγορές της Ευρώπης και σταδιακά κάνει βήματα προς άλλες αγορές του κόσμου.

Η είσοδος του Toyota Mirai στην αγορά των ΗΠΑ έγινε με τον πιο εμφατικό τρόπο καθώς η εταιρεία προχώρησε σε μια απίθανη προσφορά. Για τα μοντέλα 2023 η Toyota, στην πολιτεία της Καλιφόρνια προσφέρει έκπτωση 40.000 δολαρίων. Επιπλέον, ο αγοραστής θα παραλάβει ένα κουπόνι 15.000 δολαρίων για καύσιμα (υδρογόνο). Αν λοιπόν αναλογιστούμε ότι η τιμή του αυτοκινήτου στην Αμερική κοστίζει 55.000 δολάρια τότε κάνοντας τα μαθηματικά συμπεραίνουμε ότι το Mirai στην Καλιφόρνια… χαρίζεται.

Ο λόγος που οι άνθρωποι της Toyota προχώρησαν σε αυτήν την έκπτωση, σύμφωνα με το newsauto, έχει να κάνει κυρίως με τη νομοθεσία για τις εκπομπές ρύπων στις ΗΠΑ. Για να ελέγξει τη συνολική εκπομπή CO2 στον στόλο μοντέλων της η Toyota έφερε στην Αμερική μοντέλα με μηδενικές εκπομπές ρύπων για να ισορροπήσει την κατάσταση.

Στις ΗΠΑ και γενικά στην Καλιφόρνια πάντως οι πωλήσεις υδρογονοκίνητων μοντέλων δεν πάνε και τόσο καλά. Το 2023 πουλήθηκαν περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα από ό,τι υδρογόνου, ενώ εταιρείες όπως η Shell ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τη λειτουργία των 7 σταθμών ανεφοδιασμού υδρογόνου λόγω χαμηλής ζήτησης. Αυτή λοιπόν η έκπτωση της Toyota τώρα ίσως δελεάσει τους Αμερικανούς αγοραστές να στραφούν προς το υδρογόνο.

Διαβάστε ακόμη

JP Morgan: Γιατί «κλείνει» το trade υπέρ των αμερικανικών μετοχών έναντι της Ευρώπης (γραφήματα)

Χατζηδάκης στο Reuters: Έως το τέλος του έτους η αποεπένδυση στις τράπεζες

Εφορία: Στον αέρα το «ΜyΑΑdeapp» που θα φέρει Taxis… στο κινητό!

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ