Ανέκαμψαν σήμερα οι τιμές των μετοχών και του πετρελαίου, οι οποίες είχαν υποχωρήσει την περασμένη εβδομάδα εν μέσω ανησυχιών για επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης. Παρέμεναν, ωστόσο, οι ανησυχίες ότι η μετάλλαξη Δέλτα μπορεί να εμποδίσει την ανάπτυξη.

Ο παγκόσμιος δείκτης μετοχών MSCI, που παρακολουθεί τις μετοχές σε 50 χώρες, σημείωνε άνοδο 0,4% στις 11.03 (ώρα Ελλάδας), ανακάμπτοντας από τις μεγαλύτερες εβδομαδιαίες απώλειες από τον Ιούνιο που κατέγραψε την περασμένη εβδομάδα. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωνε κέρδη 0,3%.

Η τιμή του πετρελαίου μπρεντ αυξήθηκε 2,1% πάνω από τα 67 δολάρια και του αμερικανικού πετρελαίου (WTI) κατά 2% πάνω από τα 64 δολάρια, μετά τις μεγαλύτερες εβδομαδιαίες απώλειες εννέα και πλέον μηνών που είχαν καταγράψει την περασμένη εβδομάδα, με την αγορά να προετοιμάζεται για μία μείωση της ζήτησης καυσίμων λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού.

Οι προσδοκίες ότι η αμερικανική κεντρική τράπεζα θα μειώσει τη νομισματική στήριξή της νωρίτερα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα συνέβαλε στην ενίσχυση του δολαρίου έναντι του ευρώ τις τελευταίες εβδομάδες, με το ευρώ να υποχωρεί σε χαμηλό επίπεδο 9μήνου στο 1,1664 δολάριο την Παρασκευή. Σήμερα το πρωί σημείωνε άνοδο 0,2% στο 1,1724 δολάριο.

Η απόδοση των γερμανικών 10ετών ομολόγων διαμορφωνόταν στο -0,472%, ενώ αυτή του αμερικανικού 10ετούς τίτλου στο 1,2717%.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμα

Oι μεγάλοι παίκτες του real estate στρέφονται στα οικιστικά projects

Οι μουρμούρες περί ανασχηματισμού, ο ΔΕΔΔΗΕ, τα funds, οι… λακκούβες και οι νέες μπίζνες του Θεοδωρόπουλου

MAVA Εμποροβιομηχανική: Η τελευταία «στροφή» για τον «Λεωνίδα»