Στα υψηλότερα επίπεδα από το 2021 επανήλθε η κεφαλαιοποίηση της Amazon, χάρη στην ανοδική τάση της μετοχής της που συνεχίστηκε και την Πέμπτη στην Wall Street. 

Συγκεκριμένα με το νέο άλμα της μετοχής κατά τουλάχιστον 1% σήμερα, η αξία του τεχνολογικού κολοσσού άγγιξε τα 1,9 τρισ. δολάρια, κοντά δηλαδή στα επίπεδα που βρισκόταν πριν την πανδημία, τον Ιούλιο του 2021.

Αν μάλιστα η μετοχή «κλείσει» πάνω από το όριο των 182,914 δολαρίων (στις 20.00 ώρα Ελλάδος βρισκόταν ήδη στα 184,61 δολάρια) θα έχει «σφραγίσει» το επίπεδο των 1,9 τρισ. δολαρίων. Στα δε, περίπου 192 δολάρια θα «πιάσει» και τα 2 τρισ. κεφαλαιοποίησης.

Ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου είχε μια εξαιρετική χρονιά το 2023, όπως βέβαια και οι περισσότερες τεχνολογικές. Η μετοχή ενισχύθηκε κατά περίπου 80%, αλλά και το 2024 έχει ξεκινήσει με θετικούς οιωνούς.

Τα κέρδη της μετοχής από τις αρχές της χρονιάς πλησιάζουν το 20%, ξεπερνώντας έτσι το μέσο όρο κερδών του δείκτη S&P 500 και οι περισσότεροι αναλυτές έχουν εκδώσει θετική αξιολόγησηγια την περαιτέρω πορεία της εταιρείας και της μετοχής της για φέτος.

Πιο πρόσφατο παράδειγμα, την Τρίτη, η αξιολόγηση των αναλυτών της Wells Fargo που ανέβασαν την τιμή στόχο για τη μετοχή της Amazon από τα 211 στα 217 δολάρια.

Σημείο κλειδί αποτελούν οι αναπτυξιακές δυνατότητες του κλάδου του cloud και οι υπηρεσίες της Amazon Web Services χάρη και στην υψηλή ζήτηση για τον κλάδο της τεχνητής νοημοσύνης, ενώ και ο κλάδος των λιανικών πωλήσεων κινείται σε καλά επίπεδα.

Διαβάστε ακόμη

Goldman Sachs: Oι νεότερες εκτιμήσεις για ΗΠΑ, Ευρώπη, πληθωρισμό και ανάπτυξη – Πού «βλέπει» τον S&P 500

Υπ. Τουρισμού: Σφραγίστηκαν οι τελευταίοι όροφοι στο ξενοδοχείο Cocomat Athens BC

Αγορά κατοικίας: Μείωση τιμών, αύξηση ενοικίων στην Ευρωζώνη το 2023 – Η εικόνα της Ελλάδας (γραφήματα)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ