Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

Μεικτή ήταν η εικόνα και στις ευρωπαϊκές αγορές κατά την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, με τους επενδυτές διεθνώς να κρατούν στάση αναμονής ενόψει της συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κυμαινόταν παρουσίασε οριακές διακυμάνσεις κατά την έναρξη των συναλλαγών, με τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες να προσθέτουν 0,5% οδηγώντας τα κέρδη, ενώ τα μεταλλεία συνέχισαν την πτωτική τους πορεία, χάνοντας 1,1%.

Ο ευρωπαϊκός δείκτης των blue chip έκλεισε την περασμένη εβδομάδα σε θετικό έδαφος μετά την έκθεση για την απασχόληση στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο, η οποία έδειξε αιφνιδιαστική μείωση της ανεργίας.

Ο γερμανικός δείκτης DAX κερδίζει 0,08%, ο γαλλικός CAC 40 προσθέτει 0,4%, στο Λονδίνο καταηράφονται απώλειες της τάξης του 0,19% και στην Ιταλία ο δείκτης FTSE ΜΙΒ κερδίζει οριακά.

Με μικρά κέρδη ολοκλήρωσε την περασμένη εβδομάδα η Wall Street με τον S&P 50 να καταγράφει νέο υψηλό έτους.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των μετοχών στη Wall Street παρουσίασαν μικρή μεταβολή στις πρώτες συναλλαγές της Δευτέρας, καθώς οι επενδυτές προσβλέπουν στη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ με την ελπίδα να λάβουν σήματα σχετικά με το πότε οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής θα αρχίσουν να μειώνουν τα επιτόκια.

Οι αγορές στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού διέφεραν σημαντικά κατά τη διάρκεια της νύχτας. Οι κινεζικές μετοχές διολίσθησαν αφού τα στοιχεία έδειξαν επίμονες αποπληθωριστικές πιέσεις στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, λόγω της αδύναμης εγχώριας ζήτησης.

Οι ιαπωνικές μετοχές σημείωσαν άλμα καθώς αυξήθηκαν τα στοιχήματα ότι η Τράπεζα της Ιαπωνίας μπορεί να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια στη συνεδρίασή της την επόμενη εβδομάδα.

Διαβάστε ακόμη

Πρωτογενές πλεόνασμα 5 δισ. ευρώ και νέα μέτρα στήριξης 2,7 δισ. ευρώ το 2024

Εορταστικό ωράριο 2023: Ξεκινά την Τρίτη (12/12) – Ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα (vid)

Titan: Ολοκλήρωσε την έκδοση ομολογιών με ιδιωτική τοποθέτηση – Προβλέπει EBITDA πάνω από 500 εκατ. το 2023

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ