Σε θετικό έδαφος βρίσκονται οι δείκτες στα μεγαλύτερα χρηματιστήρια της περιοχής Ασίας – Ειρηνικού κατά την τρίτη συνεδρίαση της εβδομάδας με ώθηση από χθεσινό ράλι της Wall Street αλλά και από τον τεχνολογικό κλάδο στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ.

Οι εταιρείες τεχνολογίες που είναι εισηγμένες στην Αγορά του Χονγκ Κονγκ κινήθηκαν ανοδικά εν μέσω έντονης φημολογίας οι ρυθμιστικοί περιορισμοί της Κίνας στον κλάδο μπορεί να πλησιάζουν στο τέλος τους.

Με σημαντικά κέρδη ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση της Τρίτης οι δείκτες της Wall Street, όπου τόσο κάποια εταιρικά αποτελέσματα, όσο και η προοπτική μικρότερων αυξήσεων επιτοκίων από τη Fed, λειτούργησαν ως αντισταθμιστικά, στις φοβίες που προκαλούν στους επενδυτές η συστηματοποίηση των μέτρων κατά του κορωνοϊού στην Κίνα.

Η κεντρική τράπεζας της Νέας Ζηλανδίας προχώρησε σε αύξηση των επιτοκίων της κατά 75 μονάδες βάσης, τη μεγαλύτερη αύξηση επιτοκίων στην ιστορία της. Την ίδια ώρα, τα τελευταία στοιχεία για τον πληθωρισμό της Σιγκαπούρης έδειξαν κάποια χαλάρωση τον Οκτώβριο.

Ο δείκτης NZX 50 στη Νέα Ζηλανδία έκλεισε με πτώση 0,85% στις 11.323,8 μονάδες. Ο S&P/ASX 200 έκλεισε με άνοδο 0,7% στις 7.231,8 μονάδες, παρά το γεγονός ότι ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Αυστραλίας, Φίλιπ Λόου, έδωσε σήμα την Τρίτη για περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε άνοδο 0,53%, ενώ ο Kosdaq σημείωσε άνοδο 1,84%. Το Χρηματιστήριο της Ιαπωνίας παρέμεινε κλειστό λόγω αργίας.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ πρόσθεσε 0,6%. Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai Composite σημείωσε άνοδο 0,26% και ο Shenzhen υποχώρησε 0,27%. Η κινεζική εταιρεία κατασκευής smartphone Xiaomi θα ανακοινώσει αργότερα σήμερα τα οικονομικά της αποτελέσματα.

Η πρόεδρος της Fed του Κλίβελαντ, Λορέτα Μέστερ, δήλωσε επίσης ότι τα πρόσφατα στοιχεία για τον πληθωρισμό είναι πολλά υποσχόμενα και ότι θα υποστήριζε μικρότερες αυξήσεις επιτοκίων στο μέλλον.

Διαβάστε ακόμη

Villa Mandra: Ενα σύμβολο ευζωϊας στη Μύκονο με μοναδική θέα στη Δήλο

Ολα όσα συμβαίνουν στην κουζίνα της θρυλικής Σπονδής

Γιατί οι βανδαλισμοί των έργων του Κλιμτ και τον Βαν Γκογκ είναι η σύγχρονη παρακμή του ακτιβισμού