Ως θετική κίνηση χαρακτηρίζει η AXIA την εξαγορά της Κωτσόβολος από τη ΔΕΗ, κάνοντας λόγο για ένα deal ,το οποίο επιταχύνει τον μετασχηματισμό της εισηγμένης σε έναν ενιαίο πάροχο προϊόντων και υπηρεσιών.

Άλλωστε, σύμφωνα με το στρατηγικό σχέδιο της ΔΕΗ, στόχος είναι η εστίαση σε κλάδους υψηλής κερδοφορίας μέσω α) της επανατοποθέτησης και του εκσυγχρονισμού της επωνυμίας, β) του εκσυγχρονισμού των υποκαταστημάτων και γ) της διερεύνησης συνεργασιών για την πώληση νέων προϊόντων ή/και την προσέλκυση πελατών υψηλής αξίας.

«Πιστεύουμε ότι η Κωτσόβολος θα βοηθήσει τη ΔΕΗ να πετύχει τους παραπάνω στόχους ταχύτερα και αποτελεσματικότητα, καθώς αποτελεί ένα ισχυρό brand name τοπικά, έχοντας ένα μεγάλο δίκτυο σ’ όλη την Ελλάδα και μια ικανή διοίκηση» αναφέρει το report της AXIA.

Σ’ αυτό το σημείο υπενθυμίζει τις ικανοποιητικές οικονομικές επιδόσεις της Κωτσόβολος, με EBITDA 43,8 εκατ. ευρώ το 2020-2021, 51,7 εκατ. ευρώ το 2021-2022 και 48,6 εκατ. ευρώ το 2022-2023

Όσον αφορά την αγορά των ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών συσκευών στην Ελλάδα, η ΑΧΙΑ επισημαίνει ότι οι προοπτικές είναι θετικές τα τελευταία χρόνια, χάρη στην ανάκαμψη της οικονομίας, ενώ δεν παραλείπει να αναφερθεί στις κινήσεις προσαρμογής του κλάδου, μετά και την αγορά της MediaMarkt από την Public.

Σχετικά με το τίμημα της εξαγοράς, το οποίο ανέρχεται σε 200 εκατ. ευρώ, αφού λάβουμε υπόψη και το παθητικό των 97 εκατ. ευρώ, το συνολικό ποσό ανέρχεται κοντά στα 300 εκατ. ευρώ, το οποίο σημαίνει δείκτη 6,00 σε όρους EV/EBITDA, δηλαδή πολύ κοντά στον παγκόσμιο μέσο όρο των εταιρειών του κλάδου.

Υπενθυμίζεται ότι η AXIA διατηρεί τη σύσταση «buy» για τη μετοχή της ΔΕΗ, επαναλαμβάνοντας την τιμή – στόχο των 13,2 ευρώ.  

Διαβάστε ακόμα

Η ταραχή, το τέλος και η βροχή αγωγών για τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ, οι βόλτες του Νίκου Α στα τραπέζια και οι μπίζνεσμεν του ΤΕΕ, τα κακά ξεμπερδέματα με τον Αntenna και η ημέρα-κλειδί της Alpha Bank

«Athenaeum Palace & luxury suites»: Μετά τη φωτιά οι τίτλοι τέλους με… βαρύ σφυρί €15,57 εκατ. (pics)

Συμφωνία ΔΕΗ για την εξαγορά της Κωτσόβολος – Στα 200 εκατ. ευρώ το deal με την Currys

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ