Αγορές

Bitcoin: Μπορεί να αγγίξει τα 1 εκατ. δολάρια – Πάρτι οι επενδυτές… με επιφυλάξεις

  • newsroom


Η JPMorgan δήλωσε πρόσφατα ότι εξετάζει σοβαρά τη συγκεκριμένη κατηγορία περιουσιακών στοιχείων, ενώ και η Goldman Sachs έχει επίσης δείξει ενδιαφέρον για τα κρυπτονομίσματα

Το Bitcoin θα μπορούσε να αυξηθεί στo 1 εκατ. δολάρια μακροπρόθεσμα για να γίνει το ισχυρότερο κρυπτονόμισμα, σύμφωνα με τις τελευταίες αναλύσεις των επενδυτών.

Το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα του πλανήτη σκαρφάλωσε στο ιστορικά υψηλό επίπεδο των 52.357 δολαρίων, καταγράφοντας άνοδο 7,72%.

Η JPMorgan ανακοίνωσε ότι εξετάζει σοβαρά τη συγκεκριμένη κατηγορία περιουσιακών στοιχείων, ενώ και η Goldman Sachs έχει επίσης δείξει ενδιαφέρον για τα κρυπτονομίσματα. Ως επί το πλείστον, και η Morgan Stanley σκέφτεται να προσθέσει το bitcoin στη λίστα των πιθανών περιουσιακών στοιχείων της.

Ύστερα από ταασταμάτητο ράλι και την ανοδική του πορεία, παρατειρείται πως μεγάλες εταιρείες προσελκύουν όλο και περισσότερο επνδυτικά τα κρυπτονομίσματα με σκοπό να τα εισάγουν στο χαρτοφυλάκιό τους. Ενδεικτικά, η Square επένδυσε μόλις πέρσι bitcoin και μόλις φέτος εκτοξέυτηκε ακόμα περισσότερο από τον Έλον Μακ, ο οποίος ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα επένδυση ύψους  1,5 δισ. δολάρια σε bitcoin. Μάλιστα, ο ιδρυτής της Tesla σχεδιάζει να ξεκινήσει να δέχεται το ψηφιακό νόμισμα ως μέσο πληρωμής για τα προϊόντα της.

Η πρόσφατη εκτόξευση της τιμής του bitcoin έχει βέβαια δημιούργησε αμφιβολίες σε πολλούς επενδυτές, καθώς φέρει στη μνήμη πολλών επενδυτών το ράλι που είχε καταγράψει το 2017, φτάνοντας τότε σχεδόν τα 20.000 δολάρια, πριν σημειώσει βουτιά το επόμενο έτος χάνοντας το 80% της αξίας του.

Εν τω μεταξύ, οι παγκόσμιες κεντρικές τράπεζες χαλαρώνουν τη νομισματική πολιτική τους – όπως η μείωση των επιτοκίων και στην αγορά περιουσιακών στοιχείων μέσω του λεγόμενου προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης – για να βοηθήσουν στην ανάκαμψη της οικονομίας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Διαβάστε ακόμη:

Ποιοι ενδιαφέρονται για το «μικρό Ελληνικό» στις Γούρνες – Τι θα γίνει με το καζίνο

Νέο «χρυσό» γραφειακό project 20.000 τ.μ. θέλουν στο Μαρούσι το δίδυμο Νoval-Brooklane

Τα 5 προβλήματα στον τραπεζικό λογαριασμό που «φρακάρουν» τις αποζημιώσεις ενοικίων

Απόρρητο Απόρρητο