Το Bitcoin γνώρισε δύσκολες στιγμές το τελευταίο δίμηνο, μετά το ιστορικό υψηλό που έφτασε τον περασμένο Απρίλιο, όταν και άγγιξε τα 65.000 δολάρια – κάτι που σίγουρα θυμούνται καλά όλοι όσοι ασχολούνται με την απρόβλεπτη και γι’ αυτό συναρπαστική αγορά κρυπτονομισμάτων.

Μετά από αυτό το υψηλό όλων των εποχών, το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα ήταν για αρκετές εβδομάδες «κολλημένο» στην περιοχή των 30.000 – 40.000 δολαρίων, κάνοντας τους παρατηρητές να «σκανάρουν» τα στοιχεία ώστε να μπορέσουν να μαντέψουν προς τα πού θα κατευθυνθεί στη συνέχεια.

Το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα, το Ether, το οποίο άγγιξε τα 4.400 δολάρια στα μέσα Μαΐου, αυτή τη στιγμή διαπραγματεύεται στην περιοχή των 2.100 δολαρίων.

Όπως μεταδίδει το Βloomberg, η πορεία της τιμής του Bitcoin αποκαλύπτει «ένα απειλητικό γράφημα γεμάτο σκαμπανεβάσματα, που δεν στηρίζεται πουθενά», αναφέρει ο Ριτς Ρος, τεχνικός στρατηγικός αναλυτής στην Evercore ISI, ο οποίος σε πρόσφατο σημείωμά του «βλέπει» μια πρώτη αντίσταση στα 36.000 δολάρια με σημείο στήριξης στα 33.000 δολάρια και στα 30.000 δολάρια και καθοδική τάση αν διασπαστεί αυτό το σημείο στήριξης, στα 22.000 δολ.ή και ακόμα χαμηλότερα.

Το Ether έχει καλύτερες προοπτικές, κυρίως πάνω από τα 2.400 δολάρια, αναφέρει ο ίδιος.

Στη συνέχεια το Bloomberg παραθέτει ακολουθούν μερικά γραφήματα που μπορεί να βοηθήσουν τους επενδυτές να δουν πού μπορούν να κατευθυνθούν στη συνέχεια το Bitcoin και το Ether.

Η σύνδεση του bitcoin με μετοχές

Το ποσοστιαίο κέρδος του bitcoin από τις αρχές του χρόνου ήταν αρκετές φορές (για λίγο όμως) ίδιο με αυτό του S&P 500. Καθώς όμως το κρυπτονόμισμα υποχωρούσε και οι μετοχές συνέχιζαν να καταγράφουν ρεκόρ, αυτό άλλαζε. Εδώ και κάποιες εβδομάδες είναι στα ίδια επίπεδα.

Έρχονται μεταβολές;

Ο δείκτης μπάντας Bollinger (δείκτης τάσης με την ονομασία  Bollinger Bands που μπορεί να βοηθήσει τους επενδυτές να προσδιορίσουν πότε η αγορά είναι φθηνή ή ακριβή) συσσωρεύεται γύρω από την τιμή Bitcoin, προειδοποιώντας ότι έρχεται έντονη μεταβλητότητα. Το εύρος της τάσης, που προσδιορίζεται από την ποσοστιαία διαφορά μεταξύ της κατώτερης και ανώτερης γραμμής του γραφήματος, βρίσκεται κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα από τις αρχές τους έτους, ενώ το μέσο πραγματικό έυρος 14 ημερών είναι κοντά στα χαμηλά έτους.

Bitcoin και χρυσός

Ο κυλιόμενος συσχετισμός 60 ημερών μεταξύ του Bitcoin και της τιμής spot του χρυσού έγινε αρνητικός, κάτι που μπορεί να θεωρηθεί ως θετικό, γιατί ένας χαμηλότερος συσχετισμός κάνει ένα περιουσιακό στοιχείο πιο επιθυμητό για λόγους διαφοροποίησης ενός χαρτοφυλακίου. Και πάλι όμως αποτελεί ένα σημάδι ότι το προσωνύμιο «ψηφιακός χρυσός» που έχουν δώσει κάποιοι στο Bitcoin μπορεί να μην ισχύει πλέον και τόσο πολύ.

Η περίπτωση του Ether

To Ether βρίσκεται ακριβώς πάνω από τον κινητό μέσο όρο 200 ημερών τις τελευταίες ημέρες. Αυτά είναι τα καλά νέα. Τα κακά είναι ότι ο μέσος όρος 50 ημερών φαίνεται σαν να λειτουργεί ως αντίσταση και στην περιοχή των 2.300 ολ. Αυτό δεν δίνει πολλά περιθώρια ανόδου.

Πρόβλεψη για άλμα έως και 26% προσεχώς στο bitcoin

Την ίδια ώρα, όπως μεταδίδει το BusinessInsider, σε σημείωμά του o broker ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, GlobalBlock, αναφέρει ότι τα τεχνικά σημάδια δείχνουν ισχυρή ανάκαμψη για την τιμή του bitcoin από τα τρέχοντα επίπεδα ακόμα και την επόμενη εβδομάδα, κυρίως αν συνεχίσει να αυξάνεται ο όγκος συναλλαγών.

Η τιμή του μεγαλύτερους κρυπτονομίσματος από άποψη κεφαλαιοποίησης μπορεί να διασπάσει το τρέχον πλάγιο εύρος συναλλαγών και να κάνει άλμα στα 42.000 δολάρια το επόμενο 15ήμερο, αναφέρει ο Μάρκος Σωτηρίου, της GlobalBlock. Αυτό συνιστά άνοδο 26% από την τιμή των 33.171 δολ. το μεσημέρι της Δευτέρας.

Αυτή την προβλεψη υποστηρίζει και ο δείκτης Bollinger Bands που προβλέπει τον περιορισμό της μεταβλητότητας. Ο δείκτης αυτός είναι στο στενότερο εύρος από τον Σεπτέμβριο του 2020.

Εκείνο τον μήνα, υπενθυμίζει ο Σωτηρίου, το bitcoin είχε ξεκινήσει την ανοδική του πορεία από τα 10.000 δολάρια στο ιστορικό υψηλό τω 65.000 δολαρίων τον περασμένο Απρίλιο.

Διαβάστε ακόμη:

Οικογένεια Παπαγεωργίου: Σε πλειστηριασμό ξανά το εμπορικό κέντρο «Avenue»

Ελ. Βενιζέλος: Στο -23% οι πτήσεις έναντι του 2019 – Πρώτη αεροπορική η Aegean – Πρώτο αεροδρόμιο προορισμού η Σαντορίνη

FAA: Εντόπισε νέο πρόβλημα στην παραγωγή των αεροσκαφών Boeing 787