Αγορές

Bitcoin: Ντεμπούτο στις ΗΠΑ για το πρώτο ETF του πιο δημοφιλούς κρυπτονομίσματος

  • newsroom


Η εξέλιξη αυτή ήταν ο βασικός λόγος για την άνοδο της τιμής του Bitcoin την περασμένη εβδομάδα πάνω από τα 60.000 δολάρια

Από την επόμενη εβδομάδα ξεκινά η διαπραγμάτευση του πρώτου ETF του bitcoin από την εταιρεία ProShares, η οποία, όπως μεταδίδει το CNBC, κατέθεσε τα σχετικά έγγραφα αργά το βράδυ της Παρασκευής. Η εξέλιξη αυτή συνιστά ένα σημαντικό ορόσημο για την ανάπτυξη της βιομηχανίας κρυπτονομισμάτων στις ΗΠΑ.

Μέχρι το βράδυ της Παρασκευής πάντως, δεν είχε λάβει την επίσημη έγκριση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ.

Κάποιοι πιστεύουν ότι η αμερικανική ΕΚ ενδεχομένως να μην δώσει ποτέ επισήμως έγκριση, ωστόσο φαίνεται πως δεν πρόκειται να μπλοκάρει την εγγραφή και τη διαπραγμάτευση του ETF και άλλων παρόμοιων που θα ακολουθήσουν, υπό την ομοσπονδιακή νομοθεσία χωρίς παρέμβαση της αμερικανικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Το πρώτο ETF θα δίνει έκθεση σε προθεσμιακά συμβόλαια του Bitcoin, αλλά όχι στην spot αγορά και θα διαπραγματεύεται με το τίκερ «ΒΙΤΟ». Η εξέλιξη αυτή ήταν ο βασικός λόγος για την άνοδο της τιμής του Bitcoin την περασμένη εβδομάδα πάνω από τα 60.000 δολάρια, καθώς ενισχύθηκε πάνω από 10%.

Αρκετές εταιρείες, μεταξύ των οποίων οι Invesco και Valkyrie, έχουν καταθέσει αιτήσεις για παρόμοια ETF, που δεν αποκλείεται να κάνουν την εμφάνισή τους στην αγορά μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Διαβάστε ακόμη:

Δρ Κώστας Ρόκκος: «Οι αυξημένοι ναύλοι οδηγούν σε μεγάλες αυξήσεις στα προϊόντα»

Το διεθνές ράλι εκτοξεύει το πετρέλαιο θέρμανσης έως και το €1,30 το λίτρο

YΠΕΝ: Βαριές «καμπάνες» για όσους ρυπαίνουν – Πρόστιμα από €500 έως και €5 εκατ.