Οι τιμές του Bitcoin ανέκαμψαν αλλά παρέμειναν κάτω από τα 50.000 δολάρια, με την αστάθεια να συνεχίζεται μετά από ένα Σαββατοκύριακο με άγριες συναλλαγές που οδήγησε το κρυπτονόμισμα να χάνει περισσότερο από 17% σε μόλις 24 ώρες.

Το κρυπτονόμισμα διαπραγματεύτηκε στα 48.776 δολάρια στο άνοιγμα της Wall Street, σύμφωνα με στοιχεία της Coin Metrics.

Νωρίτερα μέσα στην ημέρα υποχώρησε περισσότερο από 2% καθώς το κρυπτονόμισμα αγωνίζεται να ανακτήσει το όριο των 50.000 δολαρίων. Το Σάββατο οι τιμές έπεσαν σε χαμηλό περίπου 43.000 δολαρίων, από τα 57.000 δολάρια bitcoin που διαπραγματεύονταν το πρωί της Παρασκευής.

Η απότομη πτώση του Bitcoin ακολουθεί τον τόνο κινδύνου της Παρασκευής στην ευρύτερη αγορά εν μέσω φόβων για το τι σημαίνει η μετάλλαξη Όμικρον για τη συνεχιζόμενη οικονομική ανάκαμψη.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με τους αναλυτές, η συνεχιζόμενη «βουτιά» οφείλεται σε έναν συνδυασμό διασφάλισης των κερδών των επενδυτών από το ράλι των προηγούμενων μηνών και εντεινόμενης ανησυχίας αναφορικά με τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας τα επόμενα χρόνια, την στιγμή που η παραλλαγή Όμικρον του κορονοϊού ξαναβάζει δύσκολα στην ανάκαμψη από τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Το Bitcoin κινείται σήμερα σχεδόν 30% κάτω από το υψηλό όλων των εποχών που είχε καταγράψει (στα 69.000 δολάρια) στις αρχές Νοεμβρίου.

Με βάση την πλατφόρμα Coingecko, η κεφαλαιοποίηση της αγοράς των crypto μειώθηκε σχεδόν 15% στα 2,34 τρισ. δολάρια, όταν τον περασμένο μήνα είχε βρεθεί λίγο πάνω από τα 3 τρισ. δολάρια.

Σημειώνεται παράλληλα πως το sell-off για το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα λαμβάνει χώρα σε μία χρονική στιγμή που εκπρόσωποι των ισχυρότερων εταιρειών της αγοράς των crypto καλούνται να καταθέσουν ενώπιον των αμερικανικών ρυθμιστικών αρχών, ενόψει της συνεδρίασης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς που είναι προγραμματισμένη για την προσεχή Τετάρτη και η οποία θα εξετάσει για πρώτη φορά τοι ενδεχόμενο επιβολής ρυθμιστικού πλαισίου στην αγορά των κρυπτονομισμάτων.

Διαβάστε ακόμη:

Πώς θα επιτευχθεί η τουριστική ανάκαμψη της Αθήνας

Στο Eurogroup η εκταμίευση 767 εκατ. ευρώ για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Έρχεται επέκταση του μέτρου και στους 50άρηδες