Αγορές

Bitcoin: Τι οδηγεί σε ράλι τη ναυαρχίδα των κρυπτονομισμάτων

  • newsroom


Αύξηση παρουσίασαν και τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα, συμπεριλαμβανομένου του shiba inu, το οποίο στοχεύει να ανταγωνιστεί το dogecoin - «Άνευ αξίας» χαρακτηρίζει το bitcoin ο επικεφαλής της JP Morgan Chase, Τζέιμι Ντίμον.

Ξεπέρασε τα 57.000 δολάρια η τιμή του bitcoin, παρατείνοντας το ράλι δύο εβδομάδων, ενώ τον Οκτώβριο σημειώνει άνοδο πάνω από 30%.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, το ράλι οφείλεται σε δύο λόγους, ο πρώτος λόγος είναι ότι η ναυαρχίδα των κρυπτονομισμάτων θα μπορούσε να εγκριθεί από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ως ETF – Exchange Traded Fund (Διαπραγματεύσιμο Αμοιβαίο Κεφάλαιο), ενώ ο δεύτερος είναι η διευκρίνηση από τον Τζέρομ Πάουελ, πρόεδρο της Federal Reserve, ότι δεν έχει σκοπό να απαγορεύσει το bitcoin στις ΗΠΑ, γεγονός το οποίο φαίνεται να ενθαρρύνει τους επενδυτές.

Αύξηση παρουσίασαν και τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα, συμπεριλαμβανομένου του shiba inu, το οποίο στοχεύει να ανταγωνιστεί το dogecoin, ωστόσο, έχει ακόμα αρκετό δρόμο να κάνει. Στην παρούσα φάση, βρίσκεται στη 16η θέση, ενώ το dogecoin στη 10η.

Την ίδια ώρα ο επικεφαλής της JP Morgan Chase, Τζέιμι Ντίμον, χαρακτηρίζει «άνευ αξίας» το bitcoin, εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ θα καταφέρουν να θέσουν κανόνες στην αγορά των κρυπτονομισμάτων.

«Δεν έχει καμία σημασία τι πιστεύει ο καθένας. Η κυβέρνηση θα θεσπίσει κανόνες στην αγορά των κρυπτονομισμάτων για να αντιμετωπίσει το ξέπλυμα χρήματος και για να μπορεί να το φορολογήσει», ανέφερε σε διαδικτυακή εκδήλωση ο CEO της μεγαλύτερης τράπεζας των ΗΠΑ.

Παράλληλα, ο Ντίμον όταν κλήθηκε να σχολιάσει την απόφαση JP Morgan Chase, η οποία από το καλοκαίρι αποδέχεται αγορές και πωλήσεις με την χρήση πέντε κρυπτονομισμάτων, χαρακτήρισε «ασήμαντο και χωρίς αξία» το bitcoin, τονίζοντας πως παραμένει «σκεπτικός» γύρω από την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της JP Morgan.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα μέσα στο έτος, ο Ντίμον με δηλώσεις του είχε αναφερθεί εκ νέου στο δημοφιλές κρυπτονόμισμα, χαρακτηρίζοντας το bitcoin ως «απάτη», πριν ανακαλέσει τα λεγόμενά του.

Διαβάστε περισσότερα

Πληθωρισμός: Τι φοβίζει τους κεντρικούς τραπεζίτες – Το δίλημμα και οι αντιδράσεις

Χυτήρογλου: Γιατί έχασε το ακίνητο – «φιλέτο» στη Μητροπόλεως (pic)

One Athens: Το restart με τις πρώτες πωλήσεις κατοικιών αξίας 1,5 εκατ. στο Λυκαβηττό (pics)