Αγορές

Χρηματιστήριο Αθηνών: Ανοδικές τάσεις δίνουν ώθηση στους επενδυτές

  • Χρήστος Λαΐνας


Παρά το ανοδικό ξεκίνημα και σήμερα οι επενδυτές τοποθετούνται επιλεκτικά χωρίς να βλέπουμε υπερβολές με την αγορά να κλείνει, στο ξεκίνημα της συνεδρίασης τουλάχιστον, ακόμη περισσότερο την αρνητική απόδοση που έχει από την αρχή του χρόνου

Θετικά ξεκίνησε το χρηματιστήριο Αθηνών με τον Γενικό δείκτη να σημειώνει άνοδο 1,36% και να είναι στις 786,65 μονάδες και να ξεπερνά με το άνοιγμα την αντίσταση των 780 μονάδων βοηθούμενος σήμερα και από τις Τράπεζες με τον κλαδικό δείκτη των Τραπεζών να υπεραποδίδει έναντι των άλλων δεικτών σημειώνοντας άνοδο 2,28% στις 464,39 μονάδες.

Παρά το ανοδικό ξεκίνημα και σήμερα οι επενδυτές τοποθετούνται επιλεκτικά χωρίς να βλέπουμε υπερβολές με την αγορά να κλείνει, στο ξεκίνημα της συνεδρίασης τουλάχιστον, ακόμη περισσότερο την αρνητική απόδοση που έχει από την αρχή του χρόνου με το βλέμμα των επενδυτών να είναι στραμμένο στο μεσημεριανό Eurogroup όπου θα υπάρξει συζήτηση για τους δημοσιονομικούς στόχους, δηλαδή τον τρόπο με τον οποίο θα παρακολουθούνται ελλείμματα και χρέος για την Ελλάδα και τα υπόλοιπα κράτη μέλη μετά τον κορονοϊό εποχή.

Στο ταμπλό τώρα και στον δείκτη Μεγάλης Κεφαλαιοποίησης ο οποίος σημειώνει άνοδο 1,48% και είναι στις 1.875,63 μονάδες η Τράπεζα Πειραιώς για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση συνεχίζει ανοδικά με 4,8% και ακολουθούν η Ελλάκτωρ με 3,99%, Motor Oil με 3,27%, Alpha Bank με 3,01%, ΔΕΗ με 2,89%, Ελληνικά Πετρέλαια με 2,25% και Eurobank με 2,21%. Με άνοδο άνω του 1% είναι η ΓΕΚ Τέρνα, Τέρνα Ενεργειακή, ΑΔΜΗΕ, Μυτιληναίος, Εθνική Τράπεζα, ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ, ΕΧΑΕ, ΟΠΑΠ και Φουρλής ενώ ήπια ανοδικά ακολουθεί ο Τιτάνας, Λάμδα, ΟΛΠ, Jumbo και Σαράντης. Η Coca Cola η μόνη με αρνητικό πρόσημο με 0,15% ενώ η Βιοχάλκο είναι αμετάβλητη.

Στην Μεσαία Κεφαλαιοποίηση η οποία σημειώνει άνοδο 1,08% στις 1.115,99 μονάδες η ΜΙΓ με 5,63% σημειώνει την μεγαλύτερη άνοδο και ακολουθούν η ΚΡΙ- ΚΡΙ με 2,25% και η Ιντρακάτ με 2,09% ενώ ήπια θετικά είναι η Ικτίνος, Cenergy, Profile, Τράπεζα Αττικής και ΆΒΑΞ. Σε αρνητικό έδαφος η Briq με 2,04%, η Autohellas με 0,67%, η Ιντρακόμ με 0,52% και η Ολυμπιακή τεχνική με 0,27%. Χαμηλός ο τζίρος στα 7 εκατομμύρια ευρώ.

Στις ανακοινώσεις η Εθνική Τράπεζα (‘’ΕΤΕ’’), σε συνέχεια σχετικής ανακοίνωσης της 5 ης Ιουvίου 2020, ενημερώνει το επενδυτικό κοινό για την ολοκλήρωση της πώλησης χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων επιχειρηματικών δανείων με εμπράγματες και λοιπές εξασφαλίσεις, ύψους 1,6 δισ. ευρώ σε όρους ανεξόφλητου κεφαλαίου προς την Επενδυτική Εταιρεία Bain Capital Credit (“Bain Capital”). H Morgan Stanley & Co. International plc ενήργησε ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος, οι δικηγορικές εταιρείες Karatzas & Partners και Milbank LLP ως επίκουροι νομικοί σύμβουλοι και η εταιρεία Deloitte Ελλάδος ως σύμβουλος πώλησης και λογιστικών θεμάτων για την ΕΤΕ.

Διαβάστε ακόμη:

Αγωνία σε αγορά και οικονομία μετά το τρίτο lockdown

Καζίνο Ελληνικού: Τα επόμενα βήματα και οι 2+1 κρίσιμες διαπραγματεύσεις

TEKMON: Το λογισμικό που εξάγεται από τα Γιάννενα σε Λονδίνο και Μονακό

Απόρρητο Απόρρητο