Με οριακή πτώση ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών καθώς η άνοδος των τραπεζών περιόρισε τις πτωτικές πιέσεις.

Το ενδιαφέρον στη σημερινή συνεδρίαση μονοπώλησαν τα τραπεζικά… δρώμενα τόσο με το εν εξελίξει roadshow στο Λονδίνο που ολοκληρώνεται σήμερα με το τραπεζικό πάνελ και τη συμμετοχή και των τεσσάρων συστημικών τραπεζών όσο και με την έκδοση του ομολόγου της Τράπεζας Πειραιώς που υπερκαλύφθηκε άμεσα. Επιπλέον θετικές ήταν οι ειδήσεις και από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) που ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της πανευρωπαϊκής άσκησης προσομοίωσης ακραίων συνθηκών σύμφωνα με τα οποία οι ελληνικές τράπεζες κατατάσσονται στην 4η θέση μεταξύ των 16 χωρών της ΕΕ, καταγράφοντας αλματώδη βελτίωση από την 11η θέση που είχαν καταλάβει το 2021.

Η ευνοική τραπεζική επικαιρότητα μεταφέρθηκε και στο ταμπλό με τον τραπεζικό δείκτη να σημειώνει άνοδο κατά 1,23% και να λειτουργεί ουσιαστικά ως ανάχωμα στις πτωτικές πιέσεις που δέχονταν ο Γενικός Δείκτης από την αρχή της συνεδρίασης.

Συγκεκριμένα η Alpha Bank σημείωσε κέρδη κατά 1,94%, ενώ η Eurobank ενισχύθηκε κατά 0,54%. Η Εθνική Τράπεζα βρέθηκε στο +1,51% ενώ η Τράπεζα Πειραιώς ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με κέρδη 0,89%.

Σε αυτό το πλαίσιο ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε οριακά κατά 0,05% στις 1.264 μονάδες με τον τζίρο των συναλλαγών να διαμορφώνεται στα 117,28 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε κατά 0,21% στις 3.084 μονάδες, ενώ ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης σημείωσε οριακή άνοδο κατά +0,04% στις 2.107 μονάδες.

Από τις μετοχές του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης ξεχώρισαν η ΔΕΗ με άνοδο 2,38% στα 10,75 ευρώ και της Motor Oil με άνοδο 1,89% στα 24,76 ευρώ.

Από το σύνολο των μετοχών που διαπραγματεύτηκαν, 41 μετοχές κινήθηκαν ανοδικά, 53 πτωτικά και 61 παρέμειναν αμετάβλητες.

Διαβάστε ακόμη 

Βουλή: Υπερψηφίστηκε επί της αρχής το σχέδιο «Ηρακλής III» για τα «κόκκινα» δάνεια

ΕΕ: Θετική στο ελληνικό αίτημα για εκταμίευση της τρίτης δόσης από το Ταμείο Ανάκαμψης

Βαρβέρης (ΕΦΚΑ): Στις 30.000 έχουν περιοριστεί οι εκκρεμείς συντάξεις

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφθείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ