Αγορές

Χρηματιστήριο Χονγκ Κονγκ: Εκτός δείκτη China Enterprises η Evergrande

  • newsroom


Ποιες αλλαγές θα τεθούν σε ισχύ στις 6 Δεκεμβρίου - Η μετοχή της Evergrande υποχώρησε 1,44% το πρωί της Δευτέρα

Ο Hang Seng, ο δείκτης αναφοράς του Χρηματιστηρίου του Χονγκ Κονγκ, ανακοίνωσε ότι θα αφαιρέσει την κινεζική εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων Evergrande από έναν από τους δείκτες του – τον δείκτη China Enterprises.

Την ίδια, πρόκειται να προσθέσει τους κινεζικούς τεχνολογικούς γίγαντες JD και Netease στον κύριο δείκτη αναφοράς Hang Seng. Όλες οι αλλαγές θα τεθούν σε ισχύ στις 6 Δεκεμβρίου.

Ο πάροχος του δείκτη δεν έκανε γνωστό τον λόγο για τον οποίο προχώρησε στην αφαίρεση της μετοχής της κινεζικής εταιρείας από τον εν λόγω δείκτη.

Η κινεζική εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων βρίσκεται στα πρόθυρα χρεοκοπίας ήδη από τον Σεπτέμβριο ενώ καταβάλει προσπάθειες προκειμένου να συγκεντρώσει χρήματα που θα τις επιτρέψουν να αποπληρώσει μέρος των χρεών της. Σύμφωνα με πρόσφατη αξιολόγηση της S&P Global Ratings,το μέλλον για τον κινεζικό κολοσσό παραμένει αβέβαιο και ο κίνδυνος αθέτησης των υποχρεώσεών του είναι υπαρκτός.

Σύμφωνα με το δίκτυο CNBC, μετοχή της Evergrande υποχώρησε 1,44% το πρωί της Δευτέρας. Έως σήμερα, η μετοχή έχει υποχωρήσει περισσότερο από 80%.

Διαβάστε ακόμα:

(Ξανα)πωλείται στην Ομόνοια το ξενοδοχείο Ηνίοχος που πούλησε το ΤΑΙΠΕΔ το 2018

Εφιαλτική πρόβλεψη για 3.000 θανάτους από κορωνοϊό ως τις γιορτές (Vid)

ΕΡΓΟΣΕ: Σε φάση εκκίνησης νέα φουρνιά έργων ύψους 3,3 δισ. ευρώ