Με ήπιες απώλειες έκλεισε τελικά και η σημερινή συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών με τον Γενικό Δείκτη να κλείνει αρνητικά κατά 0,47%, στις 869,72 μονάδες και με την αγορά να προσπαθεί να βγάλει αντίδραση μέσα από την Εθνική και την Coca Cola για να μην χάσει την επαφή της με τις 870 μονάδες.

Η αγορά στη σημερινή συνεδρίαση εκτός της Alpha Bank είχε εστιάσει την προσοχή της και στην μετοχή του ΟΠΑΠ ο οποίος έκοψε το μέρισμα της χρήσης του 2020 και έτσι μαζί με τον ΟΤΕ επιβάρυνε το ήδη επιβαρυμένο τον τελευταίο μήνα κλίμα, μην αφήνοντας πολλά περιθώρια για να ανακοπεί αυτή η πτώση που ξεκίνησε στα μέσα Ιουνίου όπου η αγορά έγραψε το υψηλό των 927 μονάδων.

Η Alpha Bank και σήμερα, σε επανάληψη της χτεσινής συνεδρίασης, παρέμεινε στο επίκεντρο της αγοράς καθώς για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση διακίνησε τα 222 εκατ. από τα 240 εκατ. τεμάχια του όγκου, με την υπόλοιπη αγορά να κινείται στο ίδιο τέμπο των τελευταίων δύο μηνών, όπου οι αγοραστές απέχουν και προχωρούν μόνο σε επιλεκτικές διορθωτικού χαρακτήρα κινήσεις παρόλο που σε σημαντικό αριθμό εισηγμένων οι τιμές που έχουν διαμορφωθεί είναι σε πολύ καλά επίπεδα για τοποθέτηση.

Με τις απώλειες από τα υψηλά του Ιουνίου να είναι σχεδόν 60 μονάδες, το πιο ανησυχητικό σε αυτή τη διόρθωση είναι με πολύ χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα και αν λάβουμε υπόψιν μας ότι το χρηματιστήριο δρα ως προεξοφλητικός μηχανισμός είναι πολύ πιθανόν τελικά και το τρίτο τρίμηνο να μην είναι τόσο δυνατό στον τομέα του τουρισμού άρα και της οικονομίας, όπως περίμεναν οι επενδυτές στις αρχές Απριλίου.

Βέβαια η απουσία των επενδυτών, από αρκετούς αναλυτές αποδίδεται στην απορρόφηση σημαντικών κεφαλαίων από την αγορά, η οποία ξεκίνησε από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Πειραιώς τον Απρίλιο και συνεχίζεται και τον Ιούλιο όπου αυτή την στιγμή τρέχουν οι ομολογιακές εκδόσεις της ΔΕΗ και της Prodea ενώ σε αναμονή για την έγκριση του ενημερωτικού της δελτίου είναι και η Ελλάκτωρ με το συνολικό ποσό που έχει μέχρι τώρα απορροφηθεί να ξεπερνά τα 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Στο ταμπλό τώρα και στον δείκτη Υψηλής Κεφαλαιοποίησης η Εθνική με 3,22% σημείωσε την μεγαλύτερη άνοδο και ακολούθησαν η Coca Cola, Alpha Bank, ΔΕΗ και Βιοχάλκο με άνοδο άνω του 1% και ΕΛΧΑ, Τέρνα Ενεργειακή ήπια ανοδικά.

Σε αρνητικό έδαφος και με τις μεγαλύτερες απώλειες ο ΟΠΑΠ με 6,15% και η Aegean με 3,55% και ακολούθησαν ΕΧΑΕ, Jumbo, Πειραιώς, ΟΤΕ και Ελλάκτωρ με απώλειες άνω του 2%, ΕΥΔΑΠ, Μυτιληναίος, ΟΛΠ και Τιτάνας με απώλειες άνω του 1% και ΑΔΜΗΕ, Σαράντης, ΓΕΚ Τέρνα, Λάμδα, Ελληνικά Πετρέλαια και Eurobank ήπια καθοδικά. Ο τζίρος ανήλθε στα 316,6 εκατομμύρια ευρώ και ο όγκος στα 240,6 εκατομμύρια τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 86 χιλιάδες τεμάχια.

Διαβάστε ακόμα:

Ευάλωτα νοικοκυριά: Ανοίγει η πλατφόρμα για ρύθμιση μέσω εξωδικαστικού – Κριτήρια και μέγιστο ποσό επιδότησης

Cosmote TV: «Ταράζει» τα νερά της Super League – Συζητήσεις με 11 ομάδες

Γίνε, παιδί μου, Youtuber