Αγορές

Χρυσός: «Λάμπει» ξανά το πολύτιμο μέταλλο – Ξεπέρασε τα $1.800/ουγγιά

  • newsroom


Η τιμή σποτ του χρυσού αυξήθηκε για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα κατά 0,7% στα 1,805,06 $ ανά ουγγιά

Πάνω από τα 1.800 δολάρια η ουγγιά βρέθηκε η τιμή του χρυσού, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας, πριν τη δημοσίευση των πρακτικών της συνεδρίασης της FED.

Το πολύτιμο μέταλλο «μπήκε με το δεξί» στον δεύτερο μήνα του καλοκαιριού, καταγράφοντας τη Δευτέρα ρεκόρ δύο εβδομάδων. Ενώ η ανάκαμψη στις μεγάλες οικονομίες αποκτά ρυθμό, εξακολουθούν να υπάρχουν «αγκάθια», όπως τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ που μπορεί να ενισχύσουν τις φωνές των «γερακιών» στις Κεντρικές Τράπεζες.

Την Τετάρτη, η Fed θα δώσει στη δημοσιότητα τμήμα των πρακτικών της από τη συνεδρίαση του Ιουνίου, η οποία δημιούργησε αναστάτωση στις αγορές λόγω της ταχύτερης από το αναμενόμενο αύξηση των επιτοκίων. Τα εν λόγω πρακτικά αναμένεται να προσφέρουν περισσότερες πληροφορίες, καθώς οι επενδυτές χρυσού αξιολογούν το σκηνικό που δημιουργείται στην οικονομία από τις πληθωριστικές πιέσεις και την απειλή της παραλλαγής «Δέλτα» του κορωνοϊού.

«Έχω την αίσθηση ότι πρόκειται απλά και μόνο για μια τεχνική ανάκαμψη για τον χρυσό μετά τις πολύ απότομες μειώσεις που είδαμε τον Ιούνιο», δήλωσε ο Howie Lee, οικονομολόγος της Overseas-Chinese Banking Corp. «Φαίνεται ότι δεν θέλει να ξεπεράσει τα 1.800 δολάρια, αλλά αν υπάρχει κάποια επιδείνωση των οικονομικών αριθμών, αυτό θα μπορούσε να είναι καταλύτης για περαιτέρω άνοδό του».

Η τιμή σποτ του χρυσού αυξήθηκε για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα κατά 0,7% στα 1,805,06 $ ανά ουγγιά (7:51 π.μ. ώρα Λονδίνου). Κατέγραψε πτώση περίπου 5% φέτος. Ασημί, λευκόχρυσος και παλλάδιο σημείωσαν άνοδο. Το δολάριο μειώθηκε 0,2%.

Ο Ιούνιος ήταν ο χειρότερος μήνας από τα τέλη του 2016, με τους επενδυτές να αποφεύγουν το πολύτιμο μέταλλο πιστεύοντας ότι οι κυβερνήσεις είναι έτοιμες να αποσύρουν τα μέτρα τόνωσης λόγω της πανδημίας. Αυτό οδήγησε το δολάριο και τις αποδόσεις των αμερικανικών κρατικών τίτλων σε υψηλότερα επίπεδα.

Διαβάστε ακόμα:

Πρώτη θέση για την Πειραιώς ΑΕΠΕΥ τον Ιούνιο

Στο «κόκκινο» οι ευρωπαϊκοί δείκτες στον απόηχο του αδιεξόδου στον ΟΠΕΚ+

Μεικτά πρόσημα στα ασιατικά χρηματιστήρια