Το CVC, κορυφαίος διαχειριστής παγκοσμίως σε ιδιωτικά κεφάλαια, δευτερογενή, πιστώσεις και υποδομές, ανακοινώνει την ολοκλήρωση του έκτου της fund στην Ασία, του CVC Capital Partners Asia VI (“Asia VI”), έχοντας συγκεντρώσει κεφάλαια ύψους 6,8 δισ. δολαρίων ΗΠΑ. Το Asia VI είναι κατά 50% υψηλότερο από το προγενέστερο CVC Capital Partners Asia V, το οποίο ολοκληρώθηκε το 2020 συγκεντρώνοντας 4,5 δισ. δολάρια ΗΠΑ.

Το Asia VI προσέλκυσε ισχυρή ζήτηση από νέους και σταθερούς επενδυτές σε εταιρίες blue chips, πετυχαίνοντας να υπερβεί σημαντικά τον στόχο και αρχικό όριο των 6 δισ. δολαρίων ΗΠΑ. Το fund αναδεικνύει την πλατφόρμα του CVC στην Ασία σε μία από τις κορυφαίες για την ευρύτερη περιοχή, καθώς έχει πλέον συγκεντρώσει περισσότερα από 21 δισ. δολάρια ΗΠΑ σε κεφάλαια σε όλα τα funds της που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Ασίας.

Η ισχυρή ανάπτυξη της πλατφόρμας του CVC στην Ασία στηρίχθηκε από τις επενδύσεις του CVC στην περιοχή τα τελευταία χρόνια, βελτιώνοντας περαιτέρω το εκτεταμένο περιφερειακό της δίκτυο, την άριστη γνώση στην τοπική αγορά και την εξειδίκευση σε επιμέρους κλάδους αλλά και ενισχύοντας την επενδυτική δυναμική στην περιοχή.

Το CVC Asia συνεργάζεται επίσης στενά με άλλα ιδιωτικά κεφάλαια του CVC, συμπληρώνοντας και αξιοποιώντας τις σχέσεις και την εμπειρία του ευρύτερου δικτύου του CVC για να ενισχύσει τις δυνατότητες προέλευσης αλλά και να δημιουργήσει βιώσιμη αξία στις επιχειρήσεις που υποστηρίζει.

Το Asia VI θα επικεντρώσει σε επενδύσεις που είναι αυτόνομες ή μερικώς ελεγχόμενες ή στο πλαίσιο συνεργασίας σε επιχειρήσεις υψηλής ποιότητας σε βασικούς τομείς καταναλωτικών προϊόντων και υπηρεσιών σε ολόκληρη την Ασία. Το CVC δραστηριοποιείται στην Ασία από το 1999 και στο διάστημα αυτό έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 80 εξαγορές στην περιοχή.

Ο Sigit Prasetya, Managing Partner και Head του CVC Asia, δήλωσε σχετικά: «Καλωσορίζουμε με μεγάλη χαρά τους νέους επενδυτές και είμαστε ευγνώμονες για την εμπιστοσύνη και τη συνεχή υποστήριξη των σταθερών επενδυτών μας. Με την επιτυχή ολοκλήρωση του Asia VI, θα συνεχίσουμε να αξιοποιούμε τη βαθιά μας τεχνογνωσία στην αγορά, την ευρεία παρουσία των τοπικών μας γραφείων και το παγκόσμιο δίκτυο του CVC ώστε να εντοπίζουμε ελκυστικές επενδυτικές ευκαιρίες και να συνεργαζόμαστε με ιδρυτές και διοικητικές ομάδες επιχειρήσεων υψηλής ποιότητας στις ταχέως αναπτυσσόμενες ασιατικές αγορές ιδιωτικών κεφαλαίων».

Ο Rob Lucas, Managing Partner της CVC, πρόσθεσε: «Έχουμε επενδύσει σημαντικά στο CVC Asia, τα τελευταία χρόνια, και είμαστε ευχαριστημένοι από την εξαιρετική πρόοδο που έχει πετύχει. Το CVC Asia είναι ένας από τους κινητήριους μοχλούς ανάπτυξης για την πλατφόρμα ιδιωτικών κεφαλαίων που διαθέτουμε και προσβλέπουμε στη συνεχή επέκταση και επιτυχία αυτής της στρατηγικής».

Το Asia VI αποτελεί την πιο πρόσφατη επιτυχημένη συγκέντρωση κεφαλαίων που ολοκληρώθηκε στο πλαίσιο των στρατηγικών της CVC σε ιδιωτικά κεφάλαια, δευτερογενή και πιστώσεις, συμπεριλαμβανομένων και των: CVC Capital Partners Fund IX (26 δισ. ευρώ), Glendower Capital Secondary Opportunities Fund V (5,8 δισ. δολαρίων ΗΠΑ) και CVC CLO Equity III (800 εκατ. δολαρίων ΗΠΑ), καθένα από τα οποία κατάφερε να αγγίξει το αντίστοιχο ανώτατο όριο.

Το CVC διαχειρίζεται κεφάλαια (AUM) ύψους 199 δισ. δολαρίων ΗΠΑ (188 δισ. ευρώ) σε παγκόσμιο επίπεδο σε επτά συμπληρωματικές επενδυτικές στρατηγικές που περιλαμβάνουν: CVC Europe/Americas, CVC Asia, CVC Strategic Opportunities, CVC Growth, CVC Secondaries (Glendower), CVC Credit και CVC Infrastructure (DIF Capital Partners).

Διαβάστε ακόμη

Οι συμφωνίες Eurobank – Eurolife FFH εφαλτήριο για τη σύσφιξη των σχέσεων Ελλάδας – Ινδίας

Entersoft: Προσδοκίες από τα νέα προϊόντα και πιθανές εξαγορές από δυο μέτωπα

Deepfake τηλεδιάσκεψη: Πώς μία εταιρεία έχασε 25 εκατομμύρια δολάρια

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ