Αγορές

Δισεκατομμυριούχος επενδυτής: 5 φορές πάνω η αξία της Tesla – Ποια άλλη μετοχή θα «λάμψει»

  • newsroom


Η μετοχή μέχρι στιγμής έχει ενισχυθεί πάνω από 400% φέτος και ο Ρον Μπάρον, θεωρεί ότι υπάρχει ακόμα μεγαλύτερο περιθώριο ανόδου

Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής, Ρον Μπάρον, αγοράζει μετοχές της Tesla εδώ και χρόνια και, αυτή τη στιγμή, κανένας δεν μπορεί να τον αδικήσει. Η μετοχή μέχρι στιγμής έχει ενισχυθεί πάνω από 400% φέτος και αν η πρόβλεψη του Μπάρον, ότι οι πωλήσεις της θα αυξηθούν σε ετήσια βάση κατά 50%, επαληθευτούν, τότε σίγουρα υπάρχει ακόμα μεγαλύτερο περιθώριο ανόδου.

O Ρον Μπάρον

Με περιουσιακά στοιχεία ύψους 39,9 δισ. δολ., η εταιρεία του Baron Capital έχει στην κατοχή της πάνω από 7,3 εκατ. μετοχές της Tesla με μέσο κόστος μόλις 43,07 δολ/μετοχή μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου.

Η μετοχή αυτή τη στιγμή διαπραγματεύεται στα 458 δολάρια με αγοραία κεφαλαιοποίηση 417 δισ. δολ. Άρα αποτελεί μια «10-bagger» επένδυση για την Barron, αποφέρει δηλαδή 10 φορές το ποσό της αρχικής επένδυσης.

«Το λέω εδώ και καιρό, νόμιζα ότι θα έφτανε το ένα με δύο τρισ. δολάρια. Με τις πρόσφατες εξελίξεις νομίζω ότι τα δύο τρισ. είναι το σωστό νούμερο. Αρα 5 φορές πάνω από την τρέχουσα κεφαλαιοποίηση», ανέφερε ο Μπάρον μιλώντας στο CNBC

Ωστόσο, ο Μπάρον ανέφερε ότι τώρα τελευταία δεν θέλει να είναι γνωστός απλά ως ένας τύπος που αγοράζει Tesla , αλλά και ως ο τύπος της  SpaceX . Εξάλλου, η Baron Capital κατέχει πλέον πάνω από 800.000 μετοχές της άλλης εταιρείας του Ελον Μασκ, που αυτή τη στιγμή δεν διαπραγματεύεται δημόσια.

«Νομίζω ότι η SpaceX, έχει μια ευκαιρία να γίνει τόσο μεγάλη όσο η Tesla», ανέφερε ο Μπάρον στο CNBC. «Την επόμενη διετία θα σας μιλάω πολύ περισσότερο για την  SpaceX από όσο μπορώ να μιλάω γι’ αυτήν τώρα».

Η Baron Capital πρωτοαγόρασε μετοχές της SpaceX το 2017 και απέκτησε μετοχές αξίας 26 εκατ. δολ. κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συγκέντρωσης κεφαλαίων 2,1 δισ. δολ.

Σύμφωνα με την Baron η αποτίμηση της SpaceX ανέρχεται σε περίπου 44 δισ. δολ.

Απόρρητο Απόρρητο