Άνοδο σημειώνουν οι ευρωπαϊκοί δείκτες, καθώς οι επενδυτές στρέφουν το βλέμμα στη σημερινή απόφαση της Fed για τα επιτόκια, ενώ αξιολογούν και τον πληθωρισμό στη Βρετανία που ξεπέρασε τις προβλέψεις των οικονομολόγων τον Φεβρουάριο.
Μετά από ένα ασταθές άνοιγμα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 δείκτης σημειώνει άνοδο 0,28%, με τους κλάδους να καταγράφουν μικτά πρόσημα. Οι μετοχές του λιανεμπορίου σημείωσαν άνοδο 1,3%, ενώ οι μετοχές των ορυχείων σημείωσαν πτώση 0,6%.
Οι τράπεζες είναι σε αναζήτηση κατεύθυνσης και κινούνται μεταξύ μικρών κερδών και απωλειών μετά από το χθεσινό ράλι, καθώς οι φόβοι σχετικά με την πρόσφατη αστάθεια στο τραπεζικό σύστημα υποχώρησαν ελαφρώς.
Στους επιμέρους δείκτες, ο βρετανικός FTSE 100 με κέρδη 0,01%, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 0,56%, ο γαλλικός CAC 40 με άνοδο 0,33%, o ιταλικός FTSE MIB κερδίζει 0,24% και ο ισπανικός ΙΒΕΧ35 με κέρδη 0,26%.
Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στο Ηνωμένο Βασίλειο που δημοσιεύθηκαν το πρωί της Τετάρτης έδειξαν ότι ο πληθωρισμός των τιμών καταναλωτή αυξήθηκε από 10,1% τον Ιανουάριο σε 10,4% τον Φεβρουάριο. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Refinitiv ανέμεναν πτώση στο 9,9%.
Ο βασικός ΔΤΚ, εξαιρουμένων των τροφίμων και της ενέργειας, αυξήθηκε από 5,8% σε 6,2%, ξεπερνώντας επίσης τις προσδοκίες
Σήμερα συνεδριάζει και η Τράπεζα της Αγγλίας, με τα τελευταία οικονομικά στοιχεία, καθώς και την πρόσφατη μεταβλητότητα της αγοράς, θα είναι στο προσκήνιο.
Εν τω μεταξύ, η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ προσπαθεί να βρει μια ισορροπία μεταξύ της καταπολέμησης του πληθωρισμού και της ανάσχεσης μιας τραπεζικής κρίσης. Οι περισσότεροι επενδυτές αναμένουν ότι η κεντρική τράπεζα θα παραμείνει προσηλωμένη στη σύσφιξη και θα αυξήσει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης.
Οι αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού σημείωσαν άνοδο νωρίτερα, ενώ τα προθεσμιακά συμβόλαια των αμερικανικών μετοχών ήταν ελαφρώς χαμηλότερα νωρίς την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές προετοιμάζονται για την επόμενη κίνηση της Fed.
Διαβάστε ακόμη
Fortnum & Mason: Μέσα στο θρυλικό ντελικατέσεν πολυτελείας του Λονδίνου με την ιστορία 300 ετών
Θεοδόσης Μιχαλόπουλος: Σε φάση αναδιάρθρωσης η Microsoft Hellas – Τι γίνεται με τα Data Centers
Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.