Αγορές

Επανέκδοση oμολόγου: Κοντά στα 6 δισ. οι προσφορές για το 7ετες – Προς το 2,5% το επιτόκιο (Upd)

  • newsroom


Το αρχικό guidance για το επιτόκιο ξεκίνησε από τις 115 μονάδες βάσης πάνω από το Mid Swap, ενώ στη συνέχεια υποχώρησε στις 110 μονάδες βάσης, δηλαδή στα επίπεδα του 2,51%

(upd) Γύρω στις 10.00 το πρωί άνοιξε το βιβλίο των προσφορών για το 7ετες ομόλογο του ελληνικού δημοσίου, με το αρχικό επιτόκιο να τοποθετείται στις 115 μ.β + mid swap, δηλαδή στο 2,57%. Στη συνέχεια, βέβαια, το επιτόκιο υποχώρησε στις 110 μ.β. +mid swap, δηλαδή στο 2,51%.

Μέχρι στιγμής οι προσφορές των επενδυτών κυμαίνονται σε περισσότερα από 5,8 δισεκατομμύρια ευρώ.

To ελληνικό δημόσιο προσδοκά την άντληση ενός ποσού μεταξύ 2 και 3 δισ. ευρώ. Συγκεκριμένα, η νέα έκδοση αφορά στην επανέκδοση ομολόγου με ωρίμανση στις 22 Απριλίου 2027. Η νέα λήξη της επανέκδοσης θα είναι το 2029.

H αρχική έκδοση του συγκεκριμένου τίτλου είχε γίνει τον Απρίλιο του 2020 και η χώρα άντλησε 2 δισ. ευρώ με κόστος 2%.

Λίγες ημέρες μετά την αναβάθμιση από την S&P του αξιόχρεου της χώρας σε ΒΒ+, το ελληνικό δημόσιο προσδοκά στην άντληση ενός ποσού μεταξύ 2 και 3 δισ. ευρώ, ενώ το επιτόκιο εκτός απροόπτου εκτιμάται ότι θα κινηθεί στην περιοχή του 2,3%, με το διεθνές περιβάλλον πάντως να είναι επιβαρυμένο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΔΔΗΧ, ανάδοχοι της έκδοσης είναι οι BNP Paribas, BofA Securities, Citi, Deutsche Bank, Goldman Sachs Bank Europe SE and J.P. Morgan.

Η προηγούμενη έκδοση χρέους ήταν στα μέσα Ιανουαρίου, με δεκαετές ομόλογο, από το οποίο το ελληνικό Δημόσιο άντλησε 3 δισ. ευρώ, με την απόδοση να φτάνει στο 1,8%. Ένα αντίστοιχο ποσό περίπου φιλοδοξεί να αντλήσει αύριο από τη νέα έκδοση.

Διαβάστε ακόμα:

Domes Resorts: Ντεμπούτο 5 αστέρων εκτός Ελλάδος στην πορτογαλική αγορά (pics)

Η Εurobank αγοράζει… Κύπρο, το πασχαλινό δώρο του κυρ-Παντελή στους τραπεζίτες και η ΑMG (των 350.000 ευρώ) του καριερίστα

Διαγραφή των προστίμων που επιβλήθηκαν στο μεσοδιάστημα της ρύθμισης για τα αδήλωτα τετραγωνικά