Το 2023 θα είναι ένα ισχυρό έτος για το bitcoin προβλέπουν οι επαγγελματίες επενδυτές και εμφανίζονται σίγουροι για τη συνέχεια. Πιο συγκεκριμένα, σχεδόν εννέα στους 10 επαγγελματίες επενδυτές προβλέπουν αύξηση της τιμής του bitcoin για φέτος, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η Nickel Digital Asset Management με έδρα το Λονδίνο, ενός hedge fund που ίδρυσαν απόφοιτοι της Bankers Trust, Goldman Sachs και JPMorgan. Δύο στους τρεις συμφωνούν ότι η αποτίμηση στα 100.000 δολάρια είναι ακόμα εφικτή, μόνο όμως για τους μακροπρόθεσμους επενδυτές.

Μόνον ένα 3% που συμμετείχαν στην έρευνα διερωτάται αν θα ξαναφτάσει το bitcoin τα υψηλά που βρισκόταν κάποτε.

Η Nickel έκανε την έρευνα με τη συμμετοχή 200 θεσμικών επενδυτών και διαχειριστών πλούτου από επτά χώρες που διαχειρίζονται συλλογικά περιουσιακά στοιχεία ύψους 2,85 τρισ. δολ.. Το 87% αναμένει ότι το bitcoin θα κλείσει το τρέχον έτος πάνω από τα 17.000 δολάρια. Σχεδόν ένας στους τέσσερις, ή το 23%, προβλέπει ότι η τιμή του θα ξεπεράσει τα 30.000 δολ στο τέλος του 2023, ενώ η έρευνα εντόπισε υψηλά ποσοστά εμπιστοσύνης για τη μακροπρόθεσμη τάση της τιμής του κρυπτονομίσματος.

Σχεδόν τα 2/3 ή το 65% συμφωνούν ότι μπορεί να φτάσει και τα 100.000 δολάρια μόνο όμως μακροπρόθεσμα. Το 58% εξ αυτών θεωρεί ότι αυτό μπορεί να γίνει εντός τριών – πέντε ετών, ενώ το 25% μέσα σε 5 ή και παραπάνω χρόνια.

Τα ¾ ή το 76% περιμένουν ότι το bitcoin θα φτάσει τα υψηλά του Νοεμβρίου του 2021 (69.000 δολ) μέσα σε μια πενταετία με το 39% να προβλέπει ότι το προηγούμενο υψηλό θα ξεπεραστεί μέσα σε τρία χρόνια.

Μόνο το 3% διερωτάται αν το bitcoin θα φτάσει ποτέ τα 69.000 δολάρια για ακόμα μια φορά.

Ο Anatoly Crachilov, Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτικός συνεργάτης της Nickel Digital, αναφέρει: «Οι προβλέψεις τιμών στην αγορά κρυπτονομισμάτων είναι πάντα μια δύσκολη υπόθεση, ωστόσο το πιο σημαντικό εύρημα στην έρευνά μας είναι ότι μόνο το 3% των επενδυτών αμφισβητούν το μέλλον του bitcoin».

Διαβάστε επίσης 

Το παρασύνθημα για τον Ανδρουλάκη, ένα γεύμα που… δεν έγινε, η Lamda και οι αθλητές του Ελληνικού, η παρέλαση του Βόλου και το καζίνο της Κρήτης 

Οικογένεια Μαμιδάκη: Νέο «χτύπημα» με πλειστηριασμό για ακίνητο στην Αθήνα 

Οι λόγοι που κάνουν το Κουκάκι μία από τις πιο cool γειτονιές του κόσμου