Εταιρεία του 1 δισ. ευρώ ετοιμάζεται να καταστεί η Aegean Airlines, καθώς το φετινό «δίπλωμα» της μετοχής  έχει «φουσκώσει» σημαντικά την χρηματιστηριακή αξία της αεροπορικής εταιρείας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η κεφαλαιοποίησή της ανέρχεται σήμερα στα 999,051 εκατ. ευρώ, απέχοντας μία «ανάσα» από το ψυχολογικό όριο του 1 δισ. ευρώ -για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Η πορεία της Aegean στο τελευταίο 12μηνο

Την ίδια στιγμή, η μετοχή της εισηγμένης αναρριχάται στα 11 ευρώ, το υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών, μετρώντας άνοδο κατά τουλάχιστον 2,5% κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Δευτέρας.

Μάλιστα, η τζίρος είναι αρκετά υψηλός, καθώς μέχρι στιγμής έχουν διακινηθεί 133.800 τεμάχια, συνολικής αξίας περίπου 1,5 εκατ. ευρώ.

Από τις αρχές του έτους, η μετοχή της Aegean μετράει κέρδη άνω του 100%, σε μία από τις καλύτερες επιδόσεις σε όλο το χρηματιστηριακό ταμπλό.

H ραγδαία άνοδος της επιβατικής κίνησης (+50% στο α’ 5μηνο), οι ισχυρές προοπτικές για την καλοκαιρινή περίοδο, η αισθητή βελτίωση της κερδοφορίας, αλλά και το ευρύτερο κλίμα αισιοδοξίας στην ελληνική αγορά προσφέρουν πολύτιμα στηρίγματα.

Την ίδια στιγμή, η προσοχή των επενδυτών στρέφεται και στα warrants του ελληνικού δημοσίου, τα οποία είχαν εκδοθεί το 2021 προκειμένου η εταιρεία να λάβει την κρατική ενίσχυση των 120 εκατ. ευρώ, κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ο σχεδιασμός προβλέπει ότι για να αποφευχθεί η μειοψηφική συμμετοχή του κράτους (περίπου 11%), η Aegean θα προχωρήσει στην εξαγορά των εν λόγω δικαιωμάτων, με την τιμή απόκτησης να αποτελεί το επόμενο μεγάλο ζητούμενο.

Διαβάστε ακόμα

Η κόκκινη Έφη, ο Τέλης και ο ΠΑΟΚ, το ράλι της Intrakat, το ταμείο της Do Value και η… παραίτηση Μαντζούφα

Έτσι θα είναι το συγκρότημα «Kyma Residences» από την Orilina Properties στο Ελληνικό (pics)

Οικ. Ηλιόπουλου: Αύξηση της προσφοράς για την αγορά της ΑΝΕΚ στα 83 εκατ. ευρώ

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ