Αγορές

Eurobank Equities: «Buy» για τον OTE – Αυξάνει την τιμή στόχο στα €15,8

  • newsroom


Αναμένεται η ανακοίνωση για ένα ισχυρό δεύτερο τρίμηνο με σημαντική αύξηση EBITDAaL, κατά τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων που θα γίνει στις 5 Αυγούστου

Σύσταση «buy» με νέα υψηλότερη τιμή στόχο στα 15,8 ευρώ (από 15 ευρώ προηγουμένως), δίνει στη μετοχή του ΟΤΕ η Eurobank Equities, κάνοντας λόγο για ένα ισχυρό δεύτερο τρίμηνο με σημαντική αύξηση EBITDAaL .

Όπως σημειώνει η χρηματιστηριακή, ο ΟΤΕ θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα β’ τριμήνου στις 5 Αυγούστου πριν το άνοιγμα της αγοράς. Τα αναπροσαρμοσμένα EBITDAaL  αναμένονται, σύμφωνα με την Eurobank Equities, στα 309 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 6,5% σε ετήσια βάση, καθώς αποδίδουν οι εκπτώσεις στο Pay TV, ενώ παράλληλα υποβοηθούνται από το σταθερά ισχυρό δίκτυο fixed BB και την ανάκαμψη της ελληνικής αγοράς κινητής. Παράλληλα, η χρηματιστηριακή περιμένει ελαφρώς υψηλοτερη ετήσια κερδοφορία στη Ρουμανία.

Τα καθαρά κέρδη αναμένονται στην περιοχή των 90 εκατ. ευρώ, σημαντικά υψηλότερα από τα επίπεδα της περσινής χρονιάς, προειδοποιώντας όμως ότι ο πραγματικός φορολογικός συντελεστής είναι μια μάλλον δύσκολη εξίσωση προς επίλυση, δεδομένης της επίδρασης στην αναβαλλόμενη φορολογία από τη μεταβολή του εταιρικού φορολογικού συντελεστή.

Διαβάστε ακόμη:

Γεωργιάδης: «Μοντέλο εστίασης» και στο λιανεμπόριο – Μόνο εμβολιασμένοι στα καταστήματα αν χρειαστεί

Θεοχάρης: «Ο εμβολιασμός το μόνο διαβατήριο για να μείνει η χώρα ανοικτή στον τουρισμό»

Vodafone: Αύξηση εσόδων 3,3% το α’ τρίμηνο