Με ισχυρή αντίδραση προς το τέλος της συνεδρίασης οι δείκτες στα Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια κατάφεραν να διατηρήσουν τα κέρδη τους και να ολοκληρώσουν μια επεισοδιακή συνεδρίαση κατά την οποία σημειώθηκαν αρκετές εναλλαγές προσήμου και ενώ η πανδημία του κορωνοϊού παραμένει στο επίκεντρο επενδυτών και αναλυτών.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωσε άνοδο κατά 1,28%, κλείνοντας στις 314 μονάδε.

Ο βρετανικός FTSE 100 με ενισχύθηκε κατά 0,97% στις 5.563 μονάδες. Ο γερμανικός DAX σημείωσε άνοδο κατά 1,9%, κλείνοντας στις 9.815 μονάδες.

Ο γαλλικός CAC40 ενισχύθηκε κατά 0,62% στις 4.378 μονάδες, ενώ μικρότερα ήταν τα κέρδη για τον ιταλικό FTSE ΜΙΒ που έκλεισε στις 16.872 μονάδες ενισχυόμενος κατά 0,3%.

Αρνητικό κλείσιμο για τον ισπανικό IBEX 35 που σημείωσε απώλειες κατά 1,74% στις 6.659 μονάδες.

Μεικτά πρόσημα καταγράφηκαν σε όλους τους κλάδους με τις μετοχές του χρηματοπιστωτικού κλάδου να καταγράφουν απώλειες κατά 3,2%. Αντίθετα οι κλάδοι τομείς των χημικών προϊόντων και της υγειονομικής περίθαλψης κατέγραψαν άνοδο κατά 3% .

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα  για το οικονομικό κλίμα στην ευρωζώνη που σημείωσε βουτιά είχαν οδηγήσει τους δείκτες στη διεύρυνση των απωλειών τους ενδοσυνεδριακά.  Συγκεκριμένα ο δείκτης οικονομικού κλίματος της ΕΕ μειώθηκε από 103,4 τον Φεβρουάριο σε 94,5, που συνιστά την πιο απότομη πτώση της ιστορίας του δείκτη.

Στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, οι δείκτες σημειώνουν ήπια άνοδο  και ενώ χθες ο  Αμερικανός πρόεδρος  επέκτεινε τις οδηγιών για κοινωνική απομάκρυνση σε εθνικό επίπεδο μέχρι τις 30 Απριλίου.

«Τίποτα δεν είναι χειρότερο, από το να κηρύξεις μία νίκη πριν η νίκη κερδηθεί», είπε σε ενημέρωση Τύπου, προσθέτοντας ότι το ποσοστό θανάτου από κορωνοϊό πιθανότατα θα αυξηθεί τις επόμενες δύο εβδομάδες.