Την απόφαση να διακόψει τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στη μετοχή της Attica Bank έλαβε η Euroxx Χρηματιστηριακή, σε μια προσπάθεια να ελέγξει τις έντονες διακυμάνσεις, οι οποίες παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα και οι οποίες έχουν προκαλέσει προβληματισμό στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, η χρηματιστηριακή εταιρεία θα δέχεται μόνο τηλεφωνικές εντολές για την επίμαχη μετοχή, «παγώνοντας» όσες κινήσεις πραγματοποιούνται μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής ztradeplus.

Αυτή η κίνηση συνδέεται άρρηκτα με το ευρύτερο κλίμα που έχει δημιουργηθεί, μετά τις μεγάλες διακυμάνσεις της τραπεζικής μετοχής, της οποίας μόλις το 2% βρίσκεται στην ελεύθερη διασπορά.

Από τις αρχές του έτους, η Attica Bank μετράει σωρευτική άνοδο της τάξης του 151%, ενώ πριν λίγες ημέρες η συνολική αύξηση είχε φθάσει έως και το 366%.

Δεν είναι τυχαίο ότι στην τελευταία συνεδρίαση του 2022 η τιμή της μετοχής βρισκόταν στο 0,06 ευρώ, ενώ σήμερα ανέρχεται στο 0,18 ευρώ, με κεφαλαιοποίηση σχεδόν 290 εκατ. ευρώ. Στις 10 Φεβρουαρίου, δε, είχε σκαρφαλώσει έως το 0,32 ευρώ.

Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) ελέγχει σήμερα το 69,5% των μετοχών της Attica Bank, ενώ το ΤΜΕΔΕ διατηρεί το 12,03%. Από εκεί και πέρα, Rinoa LTD (Ellington) και ΕΦΚΑ κατέχουν από 8%.

Εν όψει της δρομολογούμενης αύξησης μετοχικού κεφαλαίου των 490 εκατ. ευρώ, η οποία πρέπει να ολοκληρωθεί έως τα τέλη Μαρτίου, η επενδυτική εταιρεία Thrinvest έχει εκφράσει επίσημο ενδιαφέρον συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο, με τις διαπραγματεύσεις των εμπλεκόμενων πλευρών να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Διαβάστε ακόμη

Οι δόσεις και τα πανηγύρια στο Μαξίμου, η Τρ. Πειραιώς κάνει νέα δημόσια πρόταση στη MIG, ο Εξάρχου μιλάει με τον Μακέδο και ο δήμος… ξέχασε ένα πρόστιμο

Αλέξανδρος Τσιλφίδης, Ηλίας Κοκκίνης (Accusonus): Από ένα ημιυπόγειο στην Πάτρα στο… ρετιρέ του Facebook

Το σπίτι της επικής κρεοφαγίας – Σπάνιες κοπές στην εντυπωσιακή ανοιχτή κουζίνα